Credit Europe Bank lansează un credit imobiliar cu marjă de dobândă pornind de la 2,5%

Credit Europe Bank lansează un credit imobiliar cu marjă de dobândă pornind de la 2,5%
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 6 sep 2018

Credit Europe Bank anunță o nouă ofertă de credit imobiliar în lei, fără comisioane și disponibil pe 30 de ani cu un avans de minim 15%, informează banca într-un comunicat de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creditul este unul cu dobândă variabilă în funcție de ROBOR la 3 luni, la care se adaugă o marjă de 2,51% pentru cei care au un card la Credit Europe Bank. Pentru cei care nu sunt clienții băncii marja este de 2,66 puncte procentuale.

Pentru un credit în valoare de 250.000 lei pe 30 de ani cu o rată de dobândă de 5,78% (ROBOR + marjă) rata lunara este 1.464 de lei, costul total al creditului este aproape 277.000 de lei, și valoarea totală valoarea totala plătibilă de aproape 527.000 de lei. În cazu în care debitorul nu are carduri la CEB, dobânda curentă crește la 5,93% și rata crește la circa 1.488 de lei, potrivit exemplelor furnizate de bancă pe site-ul propriu.

EXCLUSIV Probleme cu buffer-ul la Finanțe: Rezerva de valută a coborât cu aproape 2 miliarde de euro sub obiectiv și lasă statul mai vulnerabil în fața băncilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Probleme cu buffer-ul la Finanțe: Rezerva de valută a coborât cu aproape 2 miliarde de euro sub obiectiv și lasă statul mai vulnerabil în fața băncilor

Cum se compară oferta CEB cu cea a băncilor mai mari

Banca Transilvania oferă creditul imobiliar cu o marjă de 2,8 pp pentru cei care încasează salariul la BT și de 3,3 pp pentru cei care nu primesc veniturile prin bancă, la care se adaugă rata ROBOR la 6 luni (3,38% ultima cotație), de regulă mai mare cu câteva zeci de puncte de bază decât cea la 3 luni, ofertă valabilă până la finele lunii septembrie.

BCR are o ofertă ceva mai bună în privința marjei decât BT. Rata este fixă, începând cu 6% timp de 5 ani, după care variabilă în funcție de ROBOR la 6 luni, la care se adaugă o marjă de 2,6 pp sau 3 pp pentru cei care nu încasează veniturile prin bancă și încheie asigurare de viață cu BCR Asigurări.

BRD oferă cea mai redusă dobândă pentru creditele imobiliare standard dintre băncile mari, cu o rată compusă din ROBOR la 3 luni și o marjă de 2,25 pp pentru cei care încasează veniturile prin BRD. Marja crește la 2,75 pp dacă veniturile sunt încasate prin altă bancă.

Debitorii cu credite ipotecare în lei au fost loviți de creșterea dobânzilor în ultimul an, ceea ce a dus la creșterea ratelor lunare.

ROBOR la 3 luni era la 0,9% în august 2017 și ajungea la un nivel dublu până la finele anului. Media lunară a indicatorului a ajuns la circa 3,4% în iulie 2018, respectiv în august 2018.

Potrivit datelor BNR, 90% dintre creditele imobiliare au dobândă variabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit europe bank
credit imobiliar