Cresc dobânzile la depozite. Crédit Agricole a lansat una dintre cele mai mari dobânzi din România: 2,5% pe an la depozite pe doi ani

Cresc dobânzile la depozite. Crédit Agricole a lansat una dintre cele mai mari dobânzi din România: 2,5% pe an la depozite pe doi ani
scris 21 mar 2018

Crédit Agricole România (CABR) a lansat noile dobânzi pentru depozitele la termen, acestea putând ajunge până la 2,5% pe an, pentru plasamente pe o perioadă 24 de luni. Dobânda este una dintre cele mai mari de pe piața locală.

Pentru termene de doi ani, dobânzi mai mari la depozite are, în momentul de față, doar TBI Bank, care acordă bonificații de 3% pe an. Niveluri de peste 2%, la același termen de depunere, mai practică Idea Bank, Patria Bank și Intesa Sanpaolo (2,25%), OTP și Piraeus (2,15%), Banca Feroviară (2,10%) și Libra Bank (2%). Cele mai mici dobânzi pentru dobânzi pe termene de doi ani sunt acordate de bănci mari precum Raiffeisen Bank (0,7%) sau BCR (0,8%).

Crédit Agricole România este subsidiara grupului francez Crédit Agricole, una dintre cele mai mari instituții financiare din lume.

Potrivit unui comunicat al băncii, toate dobânzile au fost modificate, cu excepția depozitelor la o lună, care au rămas la 0,8% pe an, după cum urmează:

  • Pentru depozitele la trei luni, acestea au crescut de la 1,4% pe an la 1,7% pe an;
  • Pentru depozitele la șase luni, creșterea este de la 1,7% pe an la 2% pe an;
  • Pentru depozitele la nouă luni, se oferă o dobândă de 2,05% pe an, față de 1,75%;
  • Pentru depozitele pe un an, dobânzile au crescut de la 1,8% la 2,2%;
  • Pentru depozitele la 18 luni, creșterea este de la 2% pe an la 2,3% pe an;
  • Pentru depozitele la 24 de luni, CABR oferă acum o dobândă de 2,5% pe an, față de 2,1%.

Dobânzile la depozite sunt încă reduse și, în unele cazuri real negative, în contextul în care inflația a accelerat, iar băncile au încă lichidități ridicate, astfel că propun, încă, dobânzi mici deponenților. Rata anuală a inflației a urcat în luna februarie la 4,7%, cel mai înalt nivel din iunie 2013, când a fost 5,37%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
crédit agricole românia
dobanzi
banci
depozite