Lira slabă a dus în T2 la cel mai scăzut ritm de creștere a cheltuielilor de consum din Marea Britanie de după 2014

Lira slabă a dus în T2 la cel mai scăzut ritm de creștere a cheltuielilor de consum din Marea Britanie de după 2014
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2017

Cheltuielile de consum din Marea Britanie au înregistrat în trimestrul al doilea cea mai lentă creștere de după 2014, din cauza deprecierii lirei sterline după referendumul pentru Brexit de anul trecut, potrivit datelor statistice publicate joi, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Creșterea anualizată a cheltuielilor de consum a încetinit la 2%, de la 2,6%, după ce acestea au avansat cu doar 0,1% în trimestrul anterior, a anunțat Biroul Național de Statistică, citat de news.ro.

Creșterea PIB a fost revizuită la 0,3% față de trimestrul anterior și la 1,7% în termeni anuali, reprezentând cel mai slab început de an după anul 2012.

Londra intenționează să mențină după Brexit călătoria fără vize a europenilor în Marea Britanie CITEȘTE ȘI Londra intenționează să mențină după Brexit călătoria fără vize a europenilor în Marea Britanie

”Avansul PIB a fost încetinit semnificativ în primul semestru al anului. Cheltuielile de consum au crescut slab, valoarea scăzută a lirei afectând bugetele oamenilor”, a explicat statisticianul Darren Morgan.

Lira sterlină s-a depreciat cu circa 15% din iunie 2016, urcând inflația prețurilor de consum la cel mai ridicat nivel din aproape patru ani, în luna mai.

Datele de joi mai arată că creșterea anualizată a investițiilor companiilor a încetinit la zero, de la 0,7% în primul trimestru.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira
brexit