Licitație în bitcoin, în premieră mondială la casa Sant'Agostino din Italia

Licitație în bitcoin, în premieră mondială la casa Sant'Agostino din Italia
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2017

Casa italiană de licitații Sant'Agostino a anunțat că ofertanții de la următoarea sesiune de vânzări vor putea să liciteze în moneda bitcoin, o premieră mondială în Italia, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Săptămâna aceasta, în jur de 600 de obiecte italiene și din străinătate, majoritatea piese de mobilier, vor fi scoase la licitație la Sant'Agostino și "bitcoin va fi acceptată ca plată", se arată într-un comunicat.

O astfel de plată va fi posibilă și la următoarea licitație de la sfârșitul lunii noiembrie, care va include tablouri, bijuterii și ceasuri, scrie News.ro.

Bitcoin nu este în general recunoscută ca o plată curentă, dar se dezvoltă constant.

EXCLUSIV Avioanele Tarom au nevoie de CASCO și RCA. Cine se bate pentru cea mai mare poliță de asigurare din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Avioanele Tarom au nevoie de CASCO și RCA. Cine se bate pentru cea mai mare poliță de asigurare din România

Moneda circulă prin intermediul tehnologiei blockchain, care înregistrează detaliile tranzacțiilor, inclusiv codurile specifice fiecărui cumpărător sau vânzător. Tehnologia devine tot mai populară în rândul băncilor și companiilor.

De la crearea sa în 2009, valoarea bitcoin față de cele tradiționale a crescut exponențial, cu toate că au existat perioade de depreciere.

Săptămâna trecută, bitcoin a depășit valoarea de 5.000 de dolari pentru prima dată, după ce la începutul anului era de 966 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
licitatie