Marea Britanie se va opune ”foarte ferm” oricăror încercări ale Bruxellesului de a obliga băncile să tranfere cliringul derivatelor în euro din Londra în UE

Marea Britanie se va opune ”foarte ferm” oricăror încercări ale Bruxellesului de a obliga băncile să tranfere cliringul derivatelor în euro din Londra în UE
scris 25 feb 2021

Marea Britanie se va opune ”foarte ferm” oricăror încercări ale Bruxellesului de a obliga băncile să tranfere cliringul unor derivate de ordinul miilor de miliarde de euro din Londra în UE, după Brexit, a declarat guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, transmite Reuters.

Comisia Europeană a cerut celor mai mari bănci să explice de ce nu ar trebui să își transfere operațiunile de cliring pentru derivatele denominate în euro de la Londra în UE, potrivit unui document văzut de Reuters, scrie News.ro.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Industria serviciilor financiare a Marii Britanii, care are o contribuție de 10% din taxele care se plătesc în țară, a fost în mare parte exclusă din UE de la încheierea perioadei de tranziție a Brexitului, pe 31 decembrie, acest sector nefiind inclus în acordul dintre Marea Britanie și UE.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Tranzacțiile cu acțiuni și derivate ale UE au fost deja transferate din Marea Britanie pe continent.

UE vrea acum transferarea operațiunilor de cliring, care sunt efectuate în mare parte de divizia LCH a London Stock Exchange, pentru a reduce dependența blocului comunitar de centrul financiar din City of London, unde nu se aplică regulile și supravegherea UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
cliring