Bursa – corecție ușoară pe volume drastic reduse

Bursa – corecție ușoară pe volume drastic reduse

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 apr 2021

După avansul consistent pe noi maxime, indicele BET s-a retras către nivelul de 11.300 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu cea mai mare parte a piețelor bursiere dezvoltate închise în Vinerea Mare a Paștelui Catolic și Protestant, sesiunea a fost anostă și la BVB. Puținii jucători activi au preferat să-și ia de pe masă o parte din câștigurile obținute în avansul furibund al indicelui principal pe noi maxime, astfel încât tendința a fost de corecții.

Absența investitorilor s-a resimți acut, rulajul de 17,18 milioane lei (3,50 milioane euro) al pieței de acțiuni fiind unul din cele mai mici din acest an. De fapt, volumele au fost într-atât de reduse, încât cu transferuri de doar 2,38 milioane lei, titlurile BRK Financial Group (BRK) au fost cele mai lichide. Cotația a avut un salt în limita creșterii de 15% admis de sistemul bursei pentru o zi de tranzacționare la această categorie de emitenți, până la prețul de 0,3770 lei/acțiune.

Artego distribuie din profitul său net de 10 milioane lei un dividend cu randament de 6% CITEȘTE ȘI Artego distribuie din profitul său net de 10 milioane lei un dividend cu randament de 6%

De asemenea, cu schimburi încumând 1,74 milioane lei, titlurile de stat cu scadența în anul 2024 (R2403A) au fost instrumentele financiare aflate pe locul 2 într-un top al activității în care numai alte 3 acțiuni au depășit reperul unor volume echivalente cu 1 milion de lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avansat cu 0,11%, până la prețul de 1,7740 lei/acțiune, titlurile Conpet Ploiești (COTE) s-au apreciat cu 0,87%, până la prețul de 92,60 lei/acțiune, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au corectat cu 1,19%, până la prețul de 33,20 lei/acțiune. Cu doar câteva minute înainte de închiderea ședinței de tranzacționare de la BVB, producătorul de gaze naturale a comunicat că a reziliat contractul încheiat cu asocierea dintre DuroFelguera și Romelectro pentru lucrările de construcție ale centralei de la Iernut.

Piața a fost, în ansamblu, „roșie” la nivelul indicilor: -0,25% pentru indicele compozit BET Plus, -0,29% pentru indicele reprezentativ BET care a închis la nivelul de 11.302,27 puncte, -0,45% pentru indicele energetic BET-NG și -0,02% pentru indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 48.662,13 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
brk financial group
bvb
bursa
brd
conpet
fondul proprietatea
romgaz
titluri de stat