SIF Moldova iese din acționariatul Comat Galați

SIF Moldova iese din acționariatul Comat Galați
scris 10 oct 2017

După o tranzacție pe bursă, SIF Moldova încasează cu puțin peste 1 milion de lei dinj înstrăinarea deținerii sale de aproape 10% din acțiunile companiei Comat Galați.

SIF Moldova (SIF2) și-a lichidat participația la Comat Galați (COTM) în ședința de tranzacționare de vinerea trecută de la Bursa de Valori București, a anunțat astăzi emitentul. Pachetul înstrăinat, de 1,03 milioane acțiuni, reprezenta 9,45% din titlurile societății specializată în comerțul cu ridicata al produselor de intermediere.

Schimbul s-a efectuat pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO de la BVB, la prețul de 1 leu/acțiune, cu 17,65% peste referință, ceea ce ridică valoarea tranzacției la 1,03 milioane lei.

Comat Galați a raportat în primul semestru venituri din exploatare de aproape 630.000 de lei, cu peste o treime mai mici decât cele de 992.000 lei din perioada similară a anului trecut. În aceași interval, societatea a trecut pe profit, cu un rezultat net pozitiv cu puțin peste 61.000 de lei.

La prețul tranzacției prin care SIF Moldova a ieșit din acționariat, capitalizarea bursieră a Comat Galați este de 10,88 milioane lei (2,37 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
comat galati
bursa
bvb