Google susține că aplicația Translate a devenit mai inteligentă. Pentru ce limbi este valabil

Google susține că aplicația Translate a devenit mai inteligentă. Pentru ce limbi este valabil
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 nov 2016

Aplicația Google Translate a devenit mult mai inteligentă și mai precisă, susține Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul IT a introdus în aplicație tehnologia “Neural Machine Translation”, bazată pe rețele neuronale, ceea ce permite abordarea unei propoziții ca un întreg. Până acum, Google Translate împărțea propozițiile în cuvinte sau sintagme pe care le traducea separat, ceea ce rezulta într-o traducere slabă, imprecisă, dat fiind că semnificația cuvintelor depinde de context.

“Google Translate a fost îmbunătățit dintr-o mișcare mai mult decât în 10 ani”, susține Barak Turovsky, care coordonează echipa care se ocupă de Google Translate.

Aplicația Google Translate, lansată în urmă cu un deceniu, permite traducerea din 103 limbi, dar noua tehnologie va fi aplicată doar pentru limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, portugheză, chineză, coreeană și turcă.

Twitter suspendă mai multe conturi ale extremei drepte americane CITEȘTE ȘI Twitter suspendă mai multe conturi ale extremei drepte americane

Google explică, într-o postare pe blog, că a ales aceste nouă limbi deoarece sunt vorbite de aproximativ o treime din populația la nivel global și reprezintă circa 35% din solicitările de pe Google Translate.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google translate
alphabet
traducere
aplicatie
retea neuronala