Laptopurile Apple ar putea încărca wireless iPhone-urile

Laptopurile Apple ar putea încărca wireless iPhone-urile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 ian 2021

Una din ideile de viitor ale inginerilor Apple prevede încărcarea wireless a iPhone-urilor și a altor gadgeturi ale companiei direct de la Macbook-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Apple a înregistrat un brevet care, dacă se va concretiza, va aduce o funcționalitate foarte utilă celor împământați adânc în ecosistemul de produse ale companiei americane și îi va scuti pe aceștia de mai multe fire, prize sau prelungitoare electrice.

Brevetul descrie o viitoare funcție de încărcare inversă a laptopurilor Apple, care, alimentate ele însele de la priză, vor putea încărca fără fire smartphone-urile sau ceasurile inteligente ale companiei.

Apple va lansa AirTags anul acesta CITEȘTE ȘI Apple va lansa AirTags anul acesta

Una din ilustrațiile care însoțesc brevetul arată cum va funcționa în practică această funcție - pur și simplu telefonul sau ceasul vor fi puse pe palmrest, în stânga ori în dreapta touchpad-ului, pentru a se încărca wireless de la laptop.

Avantajul acestei abordări este cât se poate de clar. Utilizatorul are nevoie să încarce de la priză doar laptopul, iar acesta va realiza alimentarea gadgeturilor de dimensiuni mai mici. Sunt eliminate din peisaj, astfel, cel puțin două fire și nevoia de alte două prize.

Laptopurile Apple ar putea încărca wireless iPhone-urile

Pentru a transforma această idee în realitate, Apple va avea nevoie să aducă anumite modificări laptopurilor sale. Cel mai important, va trebui să înlocuiască aluminiul de acum cu sticlă sau plastic pentru a face posibilă încărcarea wireless.

Trebuie ținut cont și de faptul că nu orice brevet se concretizează, uneori companiile renunțând la ideile expuse în acestea. Și dacă va deveni realitate, nu se știe câți ani vor trece până va ajunge pe piață primul Macbook cu încărcare wireless pentru alte device-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
macbook
iphone
apple watch