Softbinator Technologies pregătește un birou în SUA și angajează

Softbinator Technologies pregătește un birou în SUA și angajează
scris 22 dec 2020

Softbinator Technologies, companie de product development, specializată în designul, dezvoltarea și lansarea pe piață de produse software, își propune, ca direcții principale de dezvoltare pentru 2021, o creștere de circa 60% a echipei și deschiderea unui birou în SUA. De-a lungul anului curent, Softbinator Technologies și-a conturat perspectivele de evoluție prin diverse decizii și proiecte strategice, în prezent ajungând la o valoare estimată de 8 milioane de dolari.

„Softbinator Technologies a avut o evoluție puternică în ultimii ani, ne-am dublat anual veniturile și am menținut această creștere și în 2020. Mai mult, evoluția accelerată  pe care am cunoscut-o anul acesta, alături de perspectivele create în acest sens, ne determină să privim cu încredere spre anul următor și să mizăm în continuare pe creștere și dezvoltare”, spune Daniel Ilinca, CEO Softbinator Technologies.

FOTO Noi e-mail-uri înșelătoare țintesc victime din România cu mesaje care pretind că sunt trimise de către Poșta Română și Banca Transilvania CITEȘTE ȘI FOTO Noi e-mail-uri înșelătoare țintesc victime din România cu mesaje care pretind că sunt trimise de către Poșta Română și Banca Transilvania

Potrivit reprezentanților companiei, deschiderea biroului fizic din SUA va avea loc până la finele anului viitor, având ca scop atât apropierea de clienții actuali din portofoliu, cât și facilitarea relațiilor cu clienții noi. 

Totodată, recrutarea va juca un rol principal în planurile viitoare ale companiei, care vizează creșterea echipei cu circa 60%. Astfel, Softbinator Technologies deschide noi poziții, atât de juniori, care să crească în companie, cât și de seniori, care să aducă plus valoare echipei, ce vor activa pe diverse tehnologii, inclusiv blockchain și AI. Având în vedere focusul acual pe remote work, noii colegi nu vor fi împiedicați de distanța fizică pentru a face parte din echipa Softbinator Technologies.

La începutul acestui an, Softbinator Technologies s-a desprins din Cornerstone Technologies (CST), noua entitate fiind condusă de Daniel Ilinca. Ca urmare a cererii crescute de proiecte externe, compania a cunoscut un proces de extindere pe piața locală și a recrutat constant specialiști IT de-a lungul anului.  În prezent, Softbinator Technologies numără circa 80 de angajați și colaboratori. Totodată, compania are o valoare estimată la circa 8 milioane de dolari și face parte din top 5 cele mai apreciate companii, conform clasamentului realizat de Undelucram.ro.

Evoluția accelerată a companiei în ultimii ani l-a atras în acționariatul companiei pe Andrei Pitiș, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori și investitori IT din România. Acesta s-a alăturat companiei pe poziția de Chairman, devenind și acționar prin Simple Capital. De asemenea, în urmă cu două luni, Bittnet Group - un grup de companii cu activități de educație și integrare soluții IT - a preluat un pachet de 25% din capitalul social al Softbinator Technologies, valoarea tranzacției ridicându-se la aproximativ 2 milioane de dolari.

Pe de altă parte, Softbinator Technologies, alături de Simple Capital, a investit circa 200.000 de dolari în business-ul yummdiet.com - platformă de diete și well-being fondată de Cori Grămescu. Întregul sistem yummdiet.com, de la interfața destinată consumatorilor, până la soluția de administrare destinată utilizatorilor, a fost dezvoltat de Softbinator Technologies.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbinator technologies
software