Surpriză: UiPath trece și la măsuri dure. Concediază circa 400 de angajați. Pleacă și CFO-ul recrutat de la HP

Surpriză: UiPath trece și la măsuri dure. Concediază circa 400 de angajați. Pleacă și CFO-ul recrutat de la HP

Daniel Dines

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 oct 2019

UiPath, companie fondată de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, devenit recent cel mai valoros startup din domeniul inteligenței artificiale (AI), devenit anul acesta și lider mondial în domeniul automatizări software, concediază circa 400 de angajați, operațiunea făcând parte dintr-o procedură de evaluare a echipei de angajați și a investițiilor efectuate, iar de concedieri fiind afectate zone care nu se mai aliniază obiectivului actual de afaceri. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Concret, compania a decis să rearanjeze resurse de la back-office spre divizii care lucrează mai mult cu clienții.

FOTO 10 cadouri inspirate pentru sezonul surprizelor CITEȘTE ȘI FOTO 10 cadouri inspirate pentru sezonul surprizelor

Chiar și cu aceste schimbări, compania are cu 50% mai mulți angajați decât la 1 ianuarie 2019 , spun reprezentanții UiPath.

Compania are circa 3.200 de angajați la nivel global, din care aproximativ 1.000 în București. În urmă cu un an avea 1.700 de angajați la nivel global, din care 800 în București.

Printre cei care vor pleca se află însă și Marie Meyers, CFO (director financiar), fost Global Controller la HP, poziție din care a fost recrutată în decembrie anul trecut. Aceasta se va orienta către un alt proiect.

Surpriză: UiPath trece și la măsuri dure. Concediază circa 400 de angajați. Pleacă și CFO-ul recrutat de la HP

Compania a primit însă recent investiții masive și se află în extindere.

Profit.ro a anunțat recent că UiPath a preluat compania olandeză ProcessGold, o platformă de operare pentru minerit al diferitelor procese tehnologice și de monitorizare a evoluției după implementarea automatizării, având clienți precum Deloitte, KPMG, EY, Porsche, KPN, Philips, The Salvation Army, Infineon, Webasto și Aegon. În paralel, UiPath a preluat și compania StepShot din Estonia, furnizor de software pentru Process Documentation.

ProcessGold, cu sediul la Eindhoven, birouri în Germania și Franța și circa 50 de angajați, este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de software pentru companii tip Process Mining, cu 10 ani de experiență în dezvoltare de software Big Data / Business Intelligence și 7 ani de experiență în consultanță în Process Mining. UiPath va folosi compania inclusiv ca laborator de cercetare.

Surpriză: UiPath trece și la măsuri dure. Concediază circa 400 de angajați. Pleacă și CFO-ul recrutat de la HP

Până la acest moment, compania a fost condusă de Christiaan Esmeijer, devenit acum vicepreședinte la UiPath.

Surpriză: UiPath trece și la măsuri dure. Concediază circa 400 de angajați. Pleacă și CFO-ul recrutat de la HP

StepShot, cu sediul la Tallinn, are peste 10 000 de utilizatori din întreaga lume, inclusiv companii precum Deloitte, Hershey's, Societe Generale.

Fondator și CEO-ul companiei este Sasha Reminnyi, instalat în poziția de Director of Product la UiPath.

Surpriză: UiPath trece și la măsuri dure. Concediază circa 400 de angajați. Pleacă și CFO-ul recrutat de la HP

Profit.ro a anunțat recent că UiPath pregătește extinderea operațiunilor, luând în calcul inclusiv eventuale fuziuni sau achiziții strategice, precum și investiții în instruirea personalului.

Startup-ul fondat de antreprenorii români Daniel Dines și Marius Tîrcă a atras, recent, 568 milioane de dolari printr-o rundă de finanțare de tip Serie D de la investitori noi și existenți, operațiune care a ridicat evaluarea companiei la 7 miliarde de dolari.

Noua rundă de finanțare aduce compania cu un pas mai aproape de listarea pe bursa de la New York. Conform planurilor anunțate anterior de Dines, UiPath vizează să se listeze pe piața Nasdaq până în 2021.

Vodafone a identificat vulnerabilități de securitate la echipamentele Huawei CITEȘTE ȘI Vodafone a identificat vulnerabilități de securitate la echipamentele Huawei

Acum, planul companiei este extinderea operațiunilor proprii, instruirea personalului, lansarea de noi produse și tehnologii, precum și finanțarea unor eventuale fuziuni sau achiziții strategice.

Chiar în acest moment compania pregătește lansarea a 12 noi produse.

UiPath, startup desprins în 2015 dintr-o companie românească specializată în furnizarea de soluții software pentru outsourcing, are sediul la New York și aproape 2.600 de angajați în 19 țări, inclusiv în România, unde se află principalul hub de cercetare-dezvoltare.

Compania dezvoltă și vinde tehnologie RPA (Robotic Process Automation), roboții software proprii fiind  programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

Afacerile Orange România au scăzut, portofoliul de clienți a crescut CITEȘTE ȘI Afacerile Orange România au scăzut, portofoliul de clienți a crescut

La începutul anului trecut, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Șase luni mai târziu, UiPath a atras noi fonduri de la investitori existenți și de la fondul Sequoia Capital, obținând o evaluare de 3 miliarde de dolari.

Startup-ul se află în plin proces de expansiune accelerată: anul trecut, a deschis birouri în România, Germania, Austria, Franța, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Turcia, Spania și Africa de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
finantare
investitii
achizitii strategice
listare bursa
ipo
daniel dines