Tranzacție pe piața românească de e-mail marketing: Mediapost Hit Mail, controlat de un grup fondat de Ludovic al XI-lea, cumpără 75% din compania White Image

Tranzacție pe piața românească de e-mail marketing: Mediapost Hit Mail, controlat de un grup fondat de Ludovic al XI-lea, cumpără 75% din compania White Image
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2023

Grupul de marketing direct Mediapost Hit Mail, controlat de o filială a Poștei Franceze, devine acționar majoritar al White Image, jucător pe piața de e-mail marketing din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mediapost Hit Mail, cel mai mare grup de marketing direct și relațional din România și Bulgaria, controlat de La Poste – Poșta Franceză, preia 75% din White Image. Un sfert din companie va fi deținut de către fondatorii White Image, Grațiela Lupu și Andrei Georgescu, care rămân în continuare administratorii firmei. 

Tabloidul german Bild va înlocui o serie de posturi editoriale cu inteligența artificială CITEȘTE ȘI Tabloidul german Bild va înlocui o serie de posturi editoriale cu inteligența artificială

Preluarea White Image de către Mediapost Hit Mail face parte din planul grupului francez de a își diversifica portofoliul de soluții de e-mail marketing și CRM și coincide cu dorința White Image de a se extinde mai facil pe piețe externe. 

În octombrie 2022, Mediapost Hit Mail a devenit acționar majoritar al agenției de marketing digital și comunicare Ideologiq prin preluarea a 60% din acțiunile agenției. Celelalte 40 de procente sunt deținute în continuare de fondatorii agenției, Adrian Apostol și Adrian Ichim.

Mediapost Hit Mail a intrat recent pe piața din România a automatizării voucherelor și cardurilor-cadou digitale.

Grupul La Poste, cu o cifră de afaceri de 35 de miliarde de euro în 2022, este cel mai mare operator de servicii poștale din Franța, fiind fondat în 1477 de către Ludovic al XI-lea al Franței pentru transportul mesajelor regale. Este prezent astăzi în 63 de țări.

SUA au aprobat un medicament al Pfizer care tratează căderea părului provocată de alopecie CITEȘTE ȘI SUA au aprobat un medicament al Pfizer care tratează căderea părului provocată de alopecie

Integratorul de servicii de marketing direct Mediapost Hit Mail SA, deținut în proporție de 100% de Poșta Franceză, este prezent în piața românească de 26 de ani și a avut în 2022 o cifră de afaceri de 57 milioane de euro și peste 500 de angajați, împreună cu cele 6 filiale ale sale din România și cu cele 2 din Bulgaria.

În august 2022, grupul a lansat Vouchers Depot, o filială dedicată voucherelor digitale.

viewscnt
Afla mai multe despre
publicitate
mediapost hit mail
ideologiq