EXCLUSIV FOTO Coman Product, unul dintre cei mai importanți producători de alcool sanitar, analizează varianta construcției de locuințe în locul unei fabrici

EXCLUSIV FOTO Coman Product, unul dintre cei mai importanți producători de alcool sanitar, analizează varianta construcției de locuințe în locul unei fabrici
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 13 mai 2022

Coman Product Filiala București, unul dintre cei mai importanți producători de alcool sanitar din România, analizează varianta construcției de locuințe în locul fabricii sale din zona Electronicii a Bucureștiului, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. În zonă sunt în pregătire proiecte rezidențiale care propun construcția a câteva mii de apartamente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Primăria Sectorului 2 a emis un certificat de urbanism informativ pentru construirea de locuințe colective pe terenul în suprafață de circa 8.300 de metri pătrați de pe strada Ghinea Brătășanu nr. 12-16, unde funcționează fabrica de alcool etilic a Coman Product Filiala București.

Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară va fi anunțat la Conferința Profit.ro programată pentru 20 mai, la Hotelul JW Marriott București.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Alesonor, Brisk, Concelex, ELCO, Genesis Property, Impact, Meta Estate, Nhood, Nordis Group și SVN Romania, va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

Contactați de Profit.ro, reprezentanții companiei producătoare au spus că certificatul solicitat are doar un rol informativ și este pentru uz intern. „Deocamdată nu ne-am hotărât ce facem“, au transmis aceștia.

Pe baza indicatorilor urbanistici aprobați de primărie în zonă, cum este CUT-ul de 3,2 obținut de antrenorul de fotbal Cosmin Olăroiu pentru fosta fabrică Izolatorul, în locul fabricii de alcool sanitar se pot construi peste 300 de apartamente. Tot pe baza tranzacțiilor cu terenuri similare realizate în zona Electronicii, valoarea terenului Coman Product poate fi estimată la peste 3 milioane de euro.

EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali deschide fostul hotel Inter sub numele Becali Hotels. „Dacă ne acomodăm cu o astfel de afacere, vom analiza și varianta extinderii“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali deschide fostul hotel Inter sub numele Becali Hotels. „Dacă ne acomodăm cu o astfel de afacere, vom analiza și varianta extinderii“

Coman Product Filiala București îi are ca asociați pe Nicu Sincă, Dan Cristian Stoican și Marin Ionescu, potrivit termene.ro. Ultimii doi sunt și foști administratori ai Vinalcool București, societate desprinsă în 1990 din Întreprinderea de vinuri și rachiuri București și declarată falimentară în 2002, care a funcționat pe aceeași platformă industrială din zona Electronicii.

Compania Coman Product, specializată pe producția de alcool etilic de fermentație din cereale pentru utilizare în scop farmaceutic și alimentar, tranversează cea mai prolifică perioadă de la înființarea sa. În 2020, ultimul an de raportare financiară disponibil, firma a anunțat o cifră de afaceri de 20,3 milioane de lei și un profit de 2,4 milioane de lei cu 30 de angajați. Doar în primele luni ale acestui an, Coman Product a obținut 8 contracte de furnizare de alcool etilic către mai multe spitale din țară.

Societatea are în proprietate o instalație de producere a alcoolului etilic de fermentație în flux continuu, de la introducerea materiei prime până la obținerea alcoolului etilic rafinat, cu o capacitate de 2.500 litri pe zi. Instalația a fost achiziționată în 1998 de la firma Mavim din Austria.


Pe Șoseaua Electronicii sunt în diferite etape de autorizare sau construcție mai multe proiecte rezidențiale. Omul de afaceri Petre Niculae, cel mai mare dezvoltator de apartamente din Sectorul 6, a început construcția unui ansamblu cu peste 900 de apartamente pe Șoseaua Electronicii. Lângă el, milionarului israelian Ron Izaki, proprietarul Atlas Estates, a fost autorizat să construiască un ansamblu rezidențial cu 725 de apartamente în locul fostei fabrici de ulei Solaris, dar încă nu a început lucrările. Învecinat este un teren al Sintofarm, care a proiectat aici un ansamblu rezidențial cu 3 clădiri cu 29 de etaje, 3 clădiri cu 19 etaje, 5 clădiri cu 14 etaje, 5 clădiri cu 6 etaje și 8 de 4 etaje, potrivit documentațiilor publice.

Peste drum de acestea, o companie a CDI Transport Intern și Internațional, unul dintre cei mai mari transportatori rutieri de persoane din România, analizează potențialul imobiliar al platformei pe care o deține în zonă, pentru a o putea vinde în cazul unei oferte.


În zona Obor mai sunt proiectate o serie de alte dezvoltări imobiliare pe foste sau actuale platforme industriale printre care se numără Aversa, Mecanica Fină, Diasfin, Carmesin și Izolatorul.


Peste 27.000 de locuințe noi se află în acest moment în construcție în București și împrejurimi, potrivit unui raport de piață întocmit de compania de consultanță imobiliară SVN Romania. Acesta este cel mai mare număr de locuințe aflate în construcție din istoria modernă a pieței rezidențiale locale.

Dintre acestea, aproximativ 21.000 de unități ar putea fi livrate în acest an, rezultat care ar fi similar cu cel înregistrat în 2021, când a fost stabilit un nou record de livrari în București-Ilfov: 22.010 locuințe, potrivit Institutului Național de Statistică.

Numărul caselor și apartamentelor vândute în București-Ilfov în primele trei luni ale acestui an a crescut cu 16% comparativ cu trimestrul întâi din 2021, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Dacă 2022 a debutat cu o ușoară scădere anuală, februarie și martie au adus majorări de peste 20% comparativ cu lunile similare din 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
coman product
vinalcool