HeidelbergCement a primit toate aprobările pentru finalizarea fuziunii cu Italcementi

HeidelbergCement a primit toate aprobările pentru finalizarea fuziunii cu Italcementi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 iun 2016

Producătorul german de ciment HeidelbergCement, numărul doi pe piața mondială de profil, a anunțat că a obținut toate aprobările pentru finalizarea fuziunii cu Italcementi, după ce a ajuns la un acord cu autoritățile antitrust americane privind renunțarea la mai multe active din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

HeidelbergCement și Italcementi au fost de acord să vândă o fabrică din statul Virginia și până la 11 terminale de distribuție de pe piața americană, pentru a înlătura obiecțiile Comisiei Federale pentru Comerț referitoare la efectele fuziunii dintre cei doi producători asupra competitorilor, scrie Reuters.

Vânzarea activelor din SUA a început deja, potrivit reprezentanților HeidelbergCement, care au precizat că există un interes ridicat din partea potențialilor cumpărători.

Acordul prin care HeidelbergCement vrea să preia controlul asupra Italcementi, al patrulea mare producător de ciment la nivel global, a primit recent acordul Comisiei Europene, sub rezerva vânzării activelor Italcementi din Belgia.

Analiză: De ce cresc prețurile apartamentelor în principalele trei piețe imobiliare din România CITEȘTE ȘI Analiză: De ce cresc prețurile apartamentelor în principalele trei piețe imobiliare din România

După finalizarea achiziției participației de 45% la Italcemeni, în schimbul a 1,67 miliarde de euro, HeidelbergCement va face o ofertă obligatorie de preluare a restului acțiunilor la compania italiană.

Fuziunea dintre cei doi producători, evaluată la aproximativ 3,7 miliarde de euro, va fi încheiată în a doua jumătate a acestui an, potrivit estimărilor HeidelbergCement.

HeidelbergCement este unul dintre cei mai mari investitori germani din România, cu investiții de peste 500 de milioane de euro. Grupul are activități în domeniul producției de ciment, betoane și agregate, prin intermediul HeidelbergCement România, formată prin fuziunea Carpatcement Holding, Carpat Beton și respectiv Carpat Agregate, finalizată în decembrie 2015.

Grupul desfășoară activități în 2.300 de locații din peste 40 de țări, având aproximativ 45.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
heidelbergcement
italcementi
fuziune
aprobari
autorizatii