Vânzările cu amănuntul din Germania au scăzut peste așteptări din cauza prețurilor mari

Vânzările cu amănuntul din Germania au scăzut peste așteptări din cauza prețurilor mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2022

Vânzările cu amănuntul din Germania au scăzut peste așteptări în aprilie, deoarece consumatorii resimt prețurile mai mari, în special ale alimentelor, iar comercianții se confruntă cu probleme de aprovizionare din cauza restricțiilor din China legate de Covid-19, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Biroul Federal pentru Statistică a declarat că vânzările cu amănuntul au scăzut cu 5,4% față de luna precedentă, în termeni reali, scrie News.ro.

Rabla pentru electrocasnice - Când începe, ce se schimbă și care este valoarea voucherelor CITEȘTE ȘI Rabla pentru electrocasnice - Când începe, ce se schimbă și care este valoarea voucherelor

O estimare realizată de Reuters anticipase o scădere de doar 0,2%.

Comercianții de produse alimentare au înregistrat în aprilie o scădere a vânzărilor de 7,7%, cel mai mare declin de la o lună la lună consemnat de la începutul seriei cronologice, în 1994, a spus biroul, indicând creșteri semnificative ale prețurilor alimentelor.

Comerțul cu textile, îmbrăcăminte, încălțăminte și articole din piele, precum și magazinele universale și punctele de vânzare au înregistrat creșteri semnificative ale vânzărilor în aprilie 2022 față de anul anterior, care a fost marcat de închideri din cauza pandemiei, dar au consemnat scăderi semnificative față de martie 2022, de 4,3% și, respectiv, 7,0%.

Inflația germană a accelerat în luna mai la cel mai ridicat ritm din aproape jumătate de secol, pe fondul prețurilor mari ale energiei și alimentelor, împinse în sus de războiul din Ucraina și de problemele de aprovizionare.

Aproximativ 80,1% dintre comercianții germani chestionați în luna mai au declarat că nu vor primi toate bunurile pe care le-au comandat, deoarece restricțiile în China amplifică problemele de aprovizionare, a spus institutul Ifo.

”Multe mărfuri nu sunt pe raft, ci se află într-un container într-un port din China”, a declarat Klaus Wohlrabe, director pentru cercetări la Institutul Ifo, într-un comunicat publicat luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
preturi