GeoPost preia controlul asupra companiei bulgare de curierat Speedy, proprietarul DPD România

GeoPost preia controlul asupra companiei bulgare de curierat Speedy, proprietarul DPD România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 mar 2021

Compania franceză GeoPost, proprietarul furnizorului de servicii de livrare colete DPDgroup, și-a majorat la aproape 70% participația deținută la compania bulgară de curierat Speedy, proprietarul DPD România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

GeoPost a lansat o ofertă publică pentru achiziția unui pachet de cel puțin 45% din acțiunile Speedy AD pe care nu le deținea, ofertă care a fost acceptată de Valeri Mektupchiyan, acționarul majoritar indirect al companiei bulgare, prin intermediul Speedy Group.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

GeoPost va plăti aproximativ 142 milioane de leva (72,6 milioane euro) în schimbului pachetului de 45% deținut de Mektupchiyan, sau 58,67 leva/acțiune.

În urma operațiunii, participația GeoPost la Speedy va crește la 69,81%, în timp ce Mektupchiyan va controla, prin intermediul Speedy Group, un pachet de circa 21% din acțiuni.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Ceilalți acționari ai Speedy nu au participat la ofertă.

Speedy a cumpărat DPD România de la GeoPost în 2014, în cadrul unui acord prin care a preluat și subsidiara GeoPost din Bulgaria. Ca parte a acordului, GeoPost a achiziționat atunci un pachet de aproape 25% din acțiunile Speedy, cu opțiunea de a-și majora participația la peste 50% în 2020.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

GeoPost, subsidiară a operatorului francez de servicii postale La Poste, a intrat pe piața românească în 2008, prin preluarea curierului local Pegasus, redenumit ulterior DPD România.

viewscnt
Afla mai multe despre
geopost
speedy
dpd romania
majorare participatie
oferta publica
preluare speedy
servicii curierat
livrari colete