Germanii de la Dräexlmaier, prezenți și în România, se pregătesc să deschidă a treia fabrică din Republica Moldova. Compania aproape va dubla numărul de angajați din țara vecină

Germanii de la Dräexlmaier, prezenți și în România, se pregătesc să deschidă a treia fabrică din Republica Moldova. Compania aproape va dubla numărul de angajați din țara vecină
scris 4 aug 2017

Producătorul german de componente auto Dräexlmaier, cu fabrici și în România, va începe în această toamnă activitatea la cea de-a treia unitate de producție din Republica Moldova, unde va angaja 2.500 de persoane.

În prezent, grupul german are aproximativ 3.000 de angajați în Republica Moldova.

Construcția celei de-a treia fabrici Dräexlmaier din Republica Moldova a început anul trecut, investiția fiind de 31 de milioane de euro (37 de milioane de dolari), potrivit SeeNews.

RAPORT România are cel mai prost sistem de sănătate din 35 de țări europene. Și Albania are servicii medicale mai bune CITEȘTE ȘI RAPORT România are cel mai prost sistem de sănătate din 35 de țări europene. Și Albania are servicii medicale mai bune

În vara anului trecut, Dräexlmaier a atras o finanțare de 40 milioane euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) printr-o emisiune de obligațiuni hibride și a anunțat că fondurile vor fi folosite pentru creșterea capacității de producție la fabricile din România, Serbia, Macedonia și Tunisia, precum și pentru finanțarea construcției unei noi unități de producție în Republica Moldova.


Producătorul german mai are două fabrici în Republica Moldova, construite în 2009, respectiv 2011, având un număr total de aproximativ 3.000 de angajați. Până acum, compania a investit 75 de milioane de dolari în Republica Moldova.

Fondat în 1958, Dräexlmaier Group, cu capital privat, deține aproximativ 60 unități de producție în peste 20 de țări. Grupul dezvoltă și produce sisteme electrice și electronice, interioare de lux și sisteme de bord pentru automobile, lista de clienți incluzând nume precum Mercedes-Benz, Porsche și BMW.

Pe piața din România, Dräxlmaier Group este prezent din 1993, în cinci orașe din România – Satu Mare, Pitești, Timișoara, Hunedoara și Brașov.

În primăvară, grupul german a anunțat că va închide prima fabrică înființată de companie, Lisa DLR din Pitești, decizie care de care sunt afectate circa 800 de persoane. Grupul va investi însă în fabricile din Hunedoara și Brașov, iar la Pitești va păstra Centrul de Dezvoltare Inginerie și IT.

viewscnt
Afla mai multe despre
dräexlmaier
draexlmaier
componente
fabrici
moldova
angajati
angajari
locuri de munca