Grecia se gândește la reducerea taxelor pentru restaurante

Grecia se gândește la reducerea taxelor pentru restaurante
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2020

Grecia analizează o reducere a taxelor pe vânzări pentru restaurante și cafenele, în cadrul unui plan mai larg de măsuri destinate relansării unei economii dependente de turism, care a fost afectată de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Taxele pentru produse precum cafea sau băuturi răcoritoare ar putea fi reduse de la 24% până la 13%, a declarat un oficial din guvernul elen. Un alt oficial a declarat că premierul Kyriakos Mitsotakis va anunța, "la momentul oportun", măsuri pentru sectorul turismului, scrie Agerpres

INFOGRAFICE Piața auto în UE: cea mai mare scădere din istorie. România, printre țările cu rezultate bune, Dacia, printre mărcile cele mai afectate CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Piața auto în UE: cea mai mare scădere din istorie. România, printre țările cu rezultate bune, Dacia, printre mărcile cele mai afectate

Contactat de Reuters, biroul premierului Kyriakos Mitsotakis a informat că primul ministru își va prezenta miercuri planurile destinate relansării turismului și economiei.

Vinerea trecută, coaliția guvernamentală de centru-dreapta la putere în Bulgaria a propus și ea reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante și servicii de catering până la 9%, de la 20%, începând din luna iulie a acestui an, în ideea de a a ajuta industria ospitalității să își revină după pandemia de coronavirus.

Grecia, țară care în 2018 a pus capăt celui de al treilea program de asistență internațională, se așteaptă la o gravă recesiune în acest an și a alocat mai multe miliarde de euro pentru susținerea locurilor de muncă și a companiilor. Până acum Grecia a reușit să țină sub control răspândirea coronavirusului prin impunerea unei carantine la nivel național în lunile martie și aprilie. Conform cifrelor oficiale, în Grecia au fost înregistrate 2.836 de cazuri de infecție cu coronavirus și 165 de decese.

Din data de 4 mai, Grecia a început să relaxeze restricțiile iar cafenelele și restaurantele ar urma să se redeschidă din 25 mai, cu păstrarea distanței sociale și obligația personalului de a purta măști.

Turismul este un motor-cheie al economiei Greciei, în condițiile în care este responsabil pentru un sfert din Produsul Intern Brut.

Autoritățile de la Atena estimează că în acest an PIB-ul va scădea cu 5-10%, urmând ca 2021 să marcheze o relansare economică.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
restaurante