CONFIRMARE Hornbach deschide în România un hub IT pentru toate cele 9 țări

CONFIRMARE Hornbach deschide în România un hub IT pentru toate cele 9 țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2024

Retailerul german de mate­ria­le de construcții Hornbach, cu nouă magazine pe piața locală,  deschide în România un hub care va fi implicat în realizarea de soluții IT destinate exclusiv grupului german. Decizia înființării Hornbach IT Hub este argumentată prin forța de muncă locală bine pregătită, România având un cuvânt important de spus în domeniul IT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Operațiunea, anunțată din vară de Profit.ro, a fost lansată acum.

"Hornbach IT Hub România va deservi exclusiv grupul Hornbach, mai precis proiecte la nivel de grup. Va fi, mai concret, o extensie a departamentului de IT din Germania. Se va lucra la soluții IT exclusiv pentru toate cele 9 țări unde este grupul Hornbach prezent în acest moment. Activitatea derulată în România este o colaborare cu echipele din Germania pentru o serie de proiecte interne pe care dorim să le derulăm", au precizat în vară, pentru Profit.ro, reprezentanții retailerului.

EXCLUSIV Grupul bulgar Eurohold nu renunță la piața asigurărilor din România, după falimentul Euroins CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul bulgar Eurohold nu renunță la piața asigurărilor din România, după falimentul Euroins

Alegerea României pentru acest proiect se datorează, în primul rând, prezenței unui număr mare de talente cu competențe extinse în domeniul IT. România devine astfel un mediu propice pentru dezvoltarea unei echipe de specialiști pasionați de tehnologie și dornici să contribuie la succesul internațional al companiei, având șansa de a evolua în carieră într-un grup puternic la nivel european, argumentează acum compania.

Inițial, HUB-ul IT se va concentra pe proiectele legate de magazinul online, urmând să se extindă ulterior și să abordeze alte aspecte-cheie ale modelului de afaceri interconectat al Hornbach.

HUB-ul IT urmează să crească rapid în ceea ce privește numărul de angajați. Astfel, până la sfârșitul anului numărul de colegi va ajunge la un nivel cu două cifre

Cu nouă magazine pe piața locală, Hornbach a consemnat în 2022 afaceri de 1,51 miliarde de lei (+16% față de 2021) și un profit net de 35,44 milioane de lei (-36% față de 2021).

Pe piața locală mai activează și Hornbach Imobiliare.

EXCLUSIV Operațiune după modelul FinTechOS: Acționari ai Druid transferă participații către o firmă din Olanda. Plan de a extinde compania către piața din SUA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Operațiune după modelul FinTechOS: Acționari ai Druid transferă participații către o firmă din Olanda. Plan de a extinde compania către piața din SUA

Fondat în 1877, grupul Hornbach este un concern DIY independent, condus de o familie, sub egida Hornbach Holding AG & Co. KGaA, care este listat la Bursa de Valori din Frankfurt și reprezentată în SDAX. Cea mai mare societate afiliată, Hornbach Baumarkt AG, operează 167 de magazine de materiale de construcții și grădinărit, două magazine specializate și magazine online în nouă țări europene.

Din concern fac parte, de asemenea, Hornbach Baustoff Union, un retailer regional de materiale de construcții cu 37 de locații în sud-vestul Germaniei și în Franța, și Hornbach Immobilien AG, care dezvoltă proprietăți imobiliare cu destinație comercială pentru grup.

În exercițiul financiar 2021/22 (data încheierii exercițiului financiar: 28 februarie 2022), Grupul Hornbach a realizat o cifră de afaceri netă de 5,9 miliarde euro, fiind astfel unul dintre cei mai mari cinci retaileri de materiale de construcții și grădinărit din Europa. Concernul are în jur de 25.000 de angajați.

Ultimele rezultate pot fi văzute AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
hornbach
it
firma
romania
hub