Comisia Iordache scoate din sfera infracțiunii de abuz în serviciu elaborarea și aprobarea actelor normative

Comisia Iordache scoate din sfera infracțiunii de abuz în serviciu elaborarea și aprobarea actelor normative
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2018

Comisia specială pentru modificarea legilor justiției condusă de Florin Iordache a eliminat, luni, din sfera infracțiunii de abuz în serviciu elaborarea, emiterea sau aprobarea actelor normative de către Parlament și Guvern.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, la propunerea PSD, a fost adoptat un amendament conform căruia alineatul 3 al articolului 297 (privind abuzul în serviciu) stabilește: ”Dispozitivele alineatelor (1) și (2) nu se aplică în cazul elaborării, emiterii sau aprobării actelor adoptate de Parlament sau Guvern”, scrie News.ro.

Amendamentul PSD a fost aprobat cu 13 voturi "pentru", 7 voturi "împotrivă" și o abținere.

Regionalele ANAF ar urma să fie desființate, iar toate competențele să treacă la județe CITEȘTE ȘI Regionalele ANAF ar urma să fie desființate, iar toate competențele să treacă la județe

Comisia specială pentru modificarea legilor justiției, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, a adoptat, luni, modificarea articolului 297 din Codul penal cu privire la infracțiunea de abuz în serviciu, astfel că infracțiunea nu se pedepsește dacă prejudiciul este până în salariul minim brut pe economie - 1.900 de lei. În plus, se consideră abuz în serviciu dacă scopul este de a obține foloase materiale necuvenite pentru sine, soț sau rude până la gradul II. În timpul dezbaterilor, deputatul PSD Oana Florea a propus abrogarea infrațiunii de abuz în serviciu.

viewscnt
Afla mai multe despre
florin iordache
abuz in serviciu