EXCLUSIV Noul președinte ANAF: Fiscul va fi în stradă! Până la final de an declanșăm 150.000 de controale. Mesaj pentru cine va fi găsit în neregulă

EXCLUSIV Noul președinte ANAF: Fiscul va fi în stradă! Până la final de an declanșăm 150.000 de controale. Mesaj pentru cine va fi găsit în neregulă
scris 1 aug 2019

ANAF va declanșa până la finalul anului circa 150.000 de controale vizând evaziunea fiscală și munca nedeclarată, "la negru", în cadrul campaniei anunțate săptămâna trecută de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat pentru Profit.ro noul președinte ANAF, Mirela Călugăreanu. Numărul de controale este extrem de mare, iar efectivele de angajați ANAF care vor fi implicați în aceste verificări, ce vor fi derulate și în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, vor fi semnificative. "Fiscul va fi în stradă", spune președintele ANAF. Campania de controale ANAF a început.

Controalele vor fi de scurtă durată, 1-3 zile, și vor avea și un accent important pe prevenție.

"Va fi Fiscul în stradă. Începem acțiunile de combatere, iar aceste verificări vizează un număr semnificativ de contribuabili. Vom controla și evaziunea, dar și munca nedeclarată, împreună cu cei de la ITM. Vom merge pe verificări punctuale, de 1-3 zile, nu de durată. Facem analiză de risc, verificări inopinate și prevenție, în vederea corectării declarațiilor. În 1-3 zile vedem ce a greșit și poate veni să își corecteze declarația și să plătească. Vom face 150.000 de verificări până la finalul anului", a declarat pentru Profit.ro președintele ANAF, Mirela Călugăreanu.

Teodorovici a anunțat săptămâna trecută că ANAF, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) și alte structuri ale statului vor declanșa în august o campanie de controale vizând evaziunea și munca "la negru".

ULTIMA ORĂ Guvernul ia în calcul taxă pe băuturile răcoritoare cu conținut ridicat de zahăr, majorarea accizei la țigarete și reduceri de posturi - surse CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul ia în calcul taxă pe băuturile răcoritoare cu conținut ridicat de zahăr, majorarea accizei la țigarete și reduceri de posturi - surse

Inspectorii Antifraudă șli inspectorii ITM au început controale în zona București-Ilfov, efectivele Antifraudă locale fiind suplimentate cu oameni aduși din teritoriu.

Ulterior, pe parcursul lunii august, controalele vor fi extinse la nivel național.

Controalele vizează în principal domeniile alimentație publică, comunicații, construcții, transport și comerț, cu risc mai ridicat în analizele derulate de ANAF, dar nu vor fi limitate la acestea.

Mirela Călugăreanu a preluat conducerea ANAF la începutul lunii iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
itm
mirela calugareanu
ministerul finantelor
eugen teodorovici
controale
verificari