Modernizarea informatică a ANAF va fi realizată de firme din piață. Proiectul RAMP cu Banca Mondială nu a avut succes

Modernizarea informatică a ANAF va fi realizată de firme din piață. Proiectul RAMP cu Banca Mondială nu a avut succes
scris 29 ian 2018

Noul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că va apela la firmele din piață pentru modernizarea sistemului informatic al Fiscului, după ce predecesorul său, Ionuț Mișa, a dezvăluit că în proiectul RAMP (Revenue Administration Modernization Project) finanțat de Banca Mondială în acest scop a fost cheltuit mai puțin de 25% din fonduri exclusiv pentru consultanță și cursuri de formare.

 

”Vreau să apelez la piață, dacă cei din ANAF responsabili cu IT nu au putut. N-am nicio speranță că o vor face de acum încolo, dar n-am niciun fel de barieră să apelez la piață. Voi lucra cu oameni care știu tineri, studenți”, a spus Teodorovici, în cadrul audierilor de la Parlament.

Teodorovici a relatat că, la primul său mandat de ministru al Finanțelor, în Cabinetul Ponta, specialiștii ANAF i-au prezentat proiectul cu angajamentul ferm ca va fi realizat, iar după instalare va dori să afle cine sunt vinovații pentru nerealizarea acestuia.

Teodorovici: O soluție pentru declarația 600 poate fi comasarea cu declarația 200 CITEȘTE ȘI Teodorovici: O soluție pentru declarația 600 poate fi comasarea cu declarația 200

Noul ministru a susținut că informatizarea Finanțelor și Fiscului, precum și debirocratizarea vor fi principalele sale priorități. 

Fostul ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat săptămâna trecută, la dezbaterile din Comisia economică din Senat pe marginea Declarației 600, că Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a cheltuit, până în prezent, doar 23,5% din banii alocați în programul de modernizare desfășurat din 2012 în cooperare cu Banca Mondială, suma respectivă, de 60 milioane lei, fiind cheltuită doar pentru analize și consultanță, niciun leu nefiind încă alocat pentru sistemul IT, 

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
ramp
it
informatizare
banca mondiala
firme
piata
tineri
sutednti
finante
teodorovici