Dolarul american (USD) s-a depreciat ieri după ce șeful Federal Reserve (FED) Jerome Powell a declarat că ”pe baza ultimelor date disponibile și a altor evoluții, se pare că incertitudinile cu privire la tensiunile comerciale și îngrijorările cu privire la vigoarea economiei mondiale continuă să afecteze perspectivele în SUA”.
Evoluție ușor indecisă aseară pentru principalii indici bursieri americani, investitorii așteaptând indicii suplimentare privind rata dobânzii de la șeful Federal Reserve (FED) Jerome Powell. Acesta va prezenta Raportul Bianual asupra Politicii Monetare în fața Comitetului de Servicii Financiare al Camerei Reprezentanților (astăzi) și Senatului (mâine). O evoluție pozitivă a avut insă indicele tehnologic NASDAQ (+0,54%), tras în sus de creșterile acțiunilor Lyft (+3,41%), Twitter (+3,29%), Uber (+2,91%), Amazon (+1,84%) și Facebook (+1,76%).
Piețele globale de acțiuni au început săptămâna în scădere, pe fondul diminuării șanselor de a asista, luna aceasta, la o tăiere agresivă de dobândă din partea Rezervei Federale (FED), după ce ultimul raport privind piața muncii din SUA a readus optimismul legat de evoluția locurilor de muncă și a economiei americane. Dealtfel creșterile burselor globale din ultima perioadă au fost susținute, în mare parte, tocmai de așteptările de relaxare monetară din partea Federal Reserve (FED) și a Băncii Centrale Europene (BCE).
Dolarul american (USD) s-a apreciat puternic după datele publicate vineri de către Departamentul Muncii din SUA. Economia americană a creat luna trecută 224.000 de locuri de muncă (comparativ cu cifrele revizuite pentru luna mai de 72.000), salariul mediu orar a urcat cu 3,1% în ritm anual, iar rata șomajului a urcat la 3,7% (de la minimul ultimilor 50 ani de 3,6%), pe fondul creșterii participării pe piața muncii
Ieri a fost o zi liniștită pe principalele piețe financiare având în vedere că bursele americane au fost închise cu ocazia sărbătoririi Independence Day, ziua națională a Statelor Unite ale Americii, iar astăzi vor veni datele importante din piața muncii americană, care determină de multe ori volatilitate ridicată. Mă refer la câștigurile salariale, noile locuri de muncă create de economie și rata șomajului.