ULTIMA ORĂ Theresa May își anunță demisia

ULTIMA ORĂ Theresa May își anunță demisia
scris 24 mai 2019

Theresa May a anunțat vineri că va demisiona din funcția de lider al Partidului Conservator britanic pe 7 iunie.

May va rămâne în funcția de premier până la alegerea unui succesor. Procesul de alegere a succesorului ei va începe în săptămâna următoare, astfel că May fi încă premier la momentul vizitei președintelui american Donald Trump în Marea Britanie, pe 3 iunie.

May a descris ca fiind "onoarea vieții ei" faptul că a fost "al doilea premier britanic femeie, dar cu siguranță nu ultimul". Totodată, premierul a punctat că "simte un profund regret" pentru că nu a putut finaliza procesul de ieșire a Marii Britanii din UE.

În pofida unor concesii oferite de May pentru a obține sprijinul Parlamentului, acordul de Brexit al premierului s-a confruntat cu un nou val de critici. 

 „Am făcut tot ce am putut pentru a convinge parlamentarii să susțină acordul, dar din păcate nu am reușit”, a spus May, cu lacrimi în ochi.

Theresa May anunțase că va aduce în fața parlamentarilor britanici în prima săptămână din luna iunie, pentru a patra oară, acordul de retragere a Marii Britanii din UE, în speranța că va reuși să obțină, până la urmă, votul acestora.

Totuși, votul pentru acordul de Brexit nu apare pe ordinea de zi așa cum a fost anunțat. Potrivit unei purtătoare de cuvânt, premierul briatnic discută încă pe tema acestui acord cu miniștrii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
theresa may
demisie may
premier britanic
plecare theresa may
brexit