ULTIMA ORĂ Theresa May își anunță demisia

ULTIMA ORĂ Theresa May își anunță demisia
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 mai 2019

Theresa May a anunțat vineri că va demisiona din funcția de lider al Partidului Conservator britanic pe 7 iunie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

May va rămâne în funcția de premier până la alegerea unui succesor. Procesul de alegere a succesorului ei va începe în săptămâna următoare, astfel că May fi încă premier la momentul vizitei președintelui american Donald Trump în Marea Britanie, pe 3 iunie.

May a descris ca fiind "onoarea vieții ei" faptul că a fost "al doilea premier britanic femeie, dar cu siguranță nu ultimul". Totodată, premierul a punctat că "simte un profund regret" pentru că nu a putut finaliza procesul de ieșire a Marii Britanii din UE.

În pofida unor concesii oferite de May pentru a obține sprijinul Parlamentului, acordul de Brexit al premierului s-a confruntat cu un nou val de critici. 

 „Am făcut tot ce am putut pentru a convinge parlamentarii să susțină acordul, dar din păcate nu am reușit”, a spus May, cu lacrimi în ochi.

Theresa May anunțase că va aduce în fața parlamentarilor britanici în prima săptămână din luna iunie, pentru a patra oară, acordul de retragere a Marii Britanii din UE, în speranța că va reuși să obțină, până la urmă, votul acestora.

Totuși, votul pentru acordul de Brexit nu apare pe ordinea de zi așa cum a fost anunțat. Potrivit unei purtătoare de cuvânt, premierul briatnic discută încă pe tema acestui acord cu miniștrii.

viewscnt
Afla mai multe despre
theresa may
demisie may
premier britanic
plecare theresa may
brexit