După negocieri de zeci de ore, Nissan amână închiderea uzinei din Barcelona

După negocieri de zeci de ore, Nissan amână închiderea uzinei din Barcelona
scris 7 aug 2020

Uzina Nissan din Spania nu va fi închisă anul acesta, deznodământul urmând să se producă cel mai devreme la sfârșitul anului 2021, au anunțat reprezentanți ai companiei și ai sindicatelor la sfârșitul negocierilior care au durat zeci de ore.

Spania, sindicatele și guvernul, au reușit să obțină de la Nissan o amânare cu cel puțin 1 an a deciziei de închidere a uzinei din Barcelona, unde sunt fabricate mai multe automobile, printre care pickup-urile Navara și Alaskan. Măsura poate da o gură de aer guvernului, dar și celor de la Nissan, care caută împreună și separat un posibil investitor interesat să preia fabrica spaniolă a japonezilor.

Reprezentanții Nissan au spus, potrivit presei spaniole, că planurile de restructurare de la nivel global nu se schimbă. Printre cele mai radicale măsuri anunțate se numărau închiderea uzinei din Barcelona, reducerea numărului de vehicule ale mărcii la maxim 55, de la 69, restrângerea producției la 5,4 milioane unități anual, și depășirea pragului de 80% a capacităților de producție. Nissan și-a asumat, de asemenea, reducerea expunerii din Europa, conform strategiei comune din Alianța cu Renault și Mitsubishi.

Vânzările Dacia rămân în declin în Germania, unde piața nu a reușit să intre pe creștere CITEȘTE ȘI Vânzările Dacia rămân în declin în Germania, unde piața nu a reușit să intre pe creștere

După ce Nissan a anunțat, în luna mai, planul de restructurare, atât sindicatele, cât și reprezentanții guvernului au început să protesteze și să caute soluții. Muncitorii au declanșat inclusiv o grevă, care a împiedicat redeschiderea fabricii, închisă temporar pe perioada pandemiei de coronavirus, iar producția a rămas, pentru moment, oprită. Sindicatele au anunțat că vor porni, gradual, fabrica, începând cu 24 august. În fabrica din Barcelona lucrează circa 3.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
uzina barcelona
inchidere fabrica auto
restructurare nissan