Gigantul Maersk a reluat livrările directe către Ucraina prin portul Constanța, dar avertizează

Gigantul Maersk a reluat livrările directe către Ucraina prin portul Constanța, dar avertizează
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 mar 2023

Gigantul danez din domeniul transportului maritim A.P. Moller-Maersk a reluat livrările directe către Ucraina, prin intermediul unui serviciu cu barje din portul Constanța, însă avertizează că operațiunile logistice din interiorul și din jurul Ucrainei rămân “dificile” la un an de la declanșarea războiului de către Rusia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Maersk a lansat un nou serviciu săptămânal de transport cu barje din portul Constanța către portul Reni, din sud-vestul Ucrainei, operațional pe două rute și cu un timp de tranzit de aproximativ 1,5 zile.

“Operațiunile logistice în interiorul și în jurul țării rămân dificile, însă Maersk poate acum să ofere rezervări directe către Ucraina din întreaga lume - atenuând o problemă frecventă a clienților în ultimul an”, transmite compania.

Economia Ucrainei s-a contractat cu 26% în februarie și cu 32% în ianuarie CITEȘTE ȘI Economia Ucrainei s-a contractat cu 26% în februarie și cu 32% în ianuarie

Rezervările sunt condiționate de capacitatea operațională și de depunerea documentației corecte, care include acceptarea legală a unei clauze privind Ucraina, din cauza riscului continuu din zonă.

Maersk, cel mai mare transportator de containere din lume, se așteaptă la încetinirea cererii de containere pentru transportul maritim în 2023, pe fondul decongestionării rutelor comerciale.

Compania a raportat un profit net de 29,3 miliarde de euro anul trecut, cel mai mare câștig din istoria sa, în contextul în care aglomerarea lanțurilor de aprovizionare a stimulat tarifele de transport la nivel mondial.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
maersk
rezervari directe ucraina maersk
transport containere
transport maritim containere
razboi ucraina
barje constanta ucraina