Grup Feroviar Român, deținut de Gruia Stoica, intră pe piața din Grecia după mai mulți ani de încercări

Grup Feroviar Român, deținut de Gruia Stoica, intră pe piața din Grecia după mai mulți ani de încercări
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 apr 2020

Grup Feroviar Român (GFR) intră, după mai mulți ani de încercări, pe piața elenă, primind o licență de operare de la autoritatea de reglementare în domeniul feroviar din Grecia.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

GFR, parte a grupului Grampet, controlat de Gruia Stoica, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității în februarie 2016, cu acuzația de trafic de influență în dosarul legat de fraudarea licitației Complexului Energetic Oltenia pentru transportul cărbunelui, are licență europeană pentru transport de marfă.

Vânzările Dacia în Marea Britanie, declin de 60%, peste nivelul pieței. Piața auto britanică a pierdut mai puțin de 50%, având în vedere răspunsul mai lent la pandemie față de Franța sau Italia CITEȘTE ȘI Vânzările Dacia în Marea Britanie, declin de 60%, peste nivelul pieței. Piața auto britanică a pierdut mai puțin de 50%, având în vedere răspunsul mai lent la pandemie față de Franța sau Italia

Operatorul, prezent deja în țări ca Ungaria, Bulgaria și Austria, vrea să intre pe încă cel puțin 7 noi piețe: Cehia, Macedonia de Nord, Slovacia, Belgia, Olanda, Muntenegru și Slovenia.

În 2018, Grup Feroviar Român, al doilea operator feroviar de marfă din România după cota de piață, principalul competitor al companiei de stat CFR Marfă, a depus acte la Autoritatea Feroviară de Reglementare din Grecia pentru a începe să opereze pe teritoriul acestei țări. 

Anterior, în 2015, Grup Feroviar Român a concurat, în asociere cu firma americană Watco Cos LLC, pentru cumpărarea companiei elene de cale ferată Trainose și a celei de mentenanță a materialului rulant, Rosco, dar ulterior s-a retras din cursă, iar operatorului feroviar a fost vândut, în 2017, companiei italiene de stat Ferrovie dello Stato, pentru 45 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
grup feroviar roman
operayor feroviar
gfr
grampet
gruia stoica
grecia
gfr grecia
piete gfr