Opel obține profit pentru prima dată după mulți ani. 18 ani de pierderi uriașe pentru GM

Opel obține profit pentru prima dată după mulți ani. 18 ani de pierderi uriașe pentru GM
scris 24 iul 2018

PSA Group a anunțat rezultatele financiare ale companiei pentru primele șase luni ale anului, cea mai mare surpriză fiind din partea diviziei Opel - Vauxhall, care a reușit să obțină profit pentru prima dată după foarte mulți ani.

Potrivit datelor anunțate de companie, Opel Vauxhall a generat în intervalul ianuarie - iunie 2018 un profit de 502 milioane de euro, cu o marjă operațională de circa 5%, după numai un an de la preluarea sa de la General Motors. Divizia OV a obținut venituri în valoare de 10 miliarde euro și un volum al lichidităților de 1,15 miliarde de euro, dintr-un total de 3,19 miliarde pe întreg grupul.

În consecință, profitul PSA Group a crescut substanțial la 1,48 miliarde euro, cu 18 procente, pe baza unor venituri în creștere cu 40%, respectiv 38,6 miliarde euro. Marja de profit a diviziei Peugeot Citroen a ajuns la 8,5%, în timp ce marja pe întreg grupul a crescut la 7,8%.

Veniturile diviziei PCD (Peugeot Citroen DS) au înregistrat o creștere de 11,4%, respectiv 22,2 miliarde euro, în ciuda unui impcat negativ al ratelor de schimb.

Grupul a anunțat și venituri și cheltuieli non-recurente de -750 milioane de euro, mai mari față de cele -112 milioane de euro din 2017.

Divizia Opel Vauxhall a General Motors a înregistrat ultima dat un profit în 2000. De atunci, pierderile s-au ridicat la peste 20 de miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
psa
general motors
profit opel
vauxhall