Procuratura germană a percheziționat sediile Volkswagen și Audi în legătură cu scandalul emisiilor

Procuratura germană a percheziționat sediile Volkswagen și Audi în legătură cu scandalul emisiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2017

Procuratura din Germania a efectuat miercuri percheziții la sediul central al grupului Volkswagen din Wolfsburg, la cele mai mari două fabrici ale diviziei Audi, precum și la alte unități ale acesteia, în legătură cu manipularea emisiilor în timpul testelor de poluare efectuate vehiculelor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a confirmat perchezițiile de la sediul central al grupului, dar a refuzat să ofere alte informații, scrie News.ro.

Consiliul de supraveghere al Audi și-a exprimat în luna februarie sprijinul pentru directorul general al companiei, Rupert Stadler, care o conduce din 2007, în pofida criticilor legate de modul în care a tratat  scandalul.

Potrivit procuraturii din Munchen, investigația se referă la vânzarea a circa 80.000 de automobile diesel Audi în Statele Unite, în perioada 2009-2015, existând suspiciuni că acestea au fost prevăzute cu dispozitive care reduc nivelul emisiilor în timpul testelor.

Vânzările de pe piețele europene nu fac parte din investigație, se arată într-un comunicat al procuraturii.

Potrivit Audi, procurorii au cercetat birourile Audi din Ingolstadt și Neckarsulm, unde compania are circa 60.000 de angajați.

Noul Program Rabla intră în vigoare pentru trei ani și introduce limite de emisii pentru mașinile cumpărate CITEȘTE ȘI Noul Program Rabla intră în vigoare pentru trei ani și introduce limite de emisii pentru mașinile cumpărate

O persoană apropiată situației a spus că la percheziție au participat în jur de 70 de oficiali. Au fost percheziționate birouri și locuințe, dar nu și cea a directorului general Stadler.

Audi a recunoscut în noiembrie 2015 că motoarele diesel V6 de 3 litri au fost prevăzute cu dispozitive de control al emisiilor declarate ilegale în SUA.

Perchezițiile procuraturii germane la Audi sunt primele după scandalul izbucnit la grupul mamă VW în septembrie 2015.

Audi a anunțat că este în cel mai bun inters al companiei să se clarifice problema manipulării testelor de poluare și că va colabora cu autoritățile.

”Drumul spre clarificarea scandalului emisiilor este departe de sfârșit”, a declarat miercuri Stadler.

Audi a majorat anul trecut provizioanele petru scandalul motoarelor diesel la 1,63 miliarde de euro și la 162 milioane de euro în cazul costurilor pentru rechemarea mașinilor dotate cu airbaguri produse de compania japoneză Takata.

Perchezițiile de miercuri au coincis cu publicarea de către Audi a rezultatelor din 2016, care au arătat un declin de 37% al profitului operațional, la 3,1 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
audi
emisii