PSA urmează să închidă parteneriatul Vauxhall - Renault, la uzina din Luton, pentru a produce Peugeot și Citroen

PSA urmează să închidă parteneriatul Vauxhall - Renault, la uzina din Luton, pentru a produce Peugeot și Citroen
scris 4 apr 2018

PSA va întrerupe parteneriatul pe care marca Vauxhall îl are cu rivalii de la Renault, sub forma unei uzine lângă Londra, pentru a folosi fabrica exclusiv pentru nevoi proprii, în special pentru modelele Peugeot și Citroen.

PSA intenționează să se retragă din parteneriatul de tip joint-venture pe care l-a încheiat cu mult timp în urmă în Marea Britanie, în urma căruia este construit modelul Opel/Vauxhall Vivaro cu componente Renault Trafic, după cum scrie Automotive News. Utilitara francezilor a fost și ea asamblată alături de modelele Opel, în trecut.

Planurile actuale ale PSA prevăd utilizarea uzinei pentru producția altor modele, printre favorite numărându-se noile Peugeot Export și Citroen Jumpy, împreună cu noua generație Vivaro. Toate modelele ar urma să fie destinate pieței locale, ceea ce ar aduce beneficii importante PSA.

Decizia pare să aibă mai degrabă rațiuni comerciale și economice, fără legătură cu rivalitatea dintre PSA și Renault, care însă va pierde o dată ce uzina nu va mai utiliza platforma francezilor.

Tesla Model 3 a fost cel mai bine vândut automobil electric din SUA în primul trimestru, cu 8.180 de vehicule livrate CITEȘTE ȘI Tesla Model 3 a fost cel mai bine vândut automobil electric din SUA în primul trimestru, cu 8.180 de vehicule livrate

Este așteptat ca șeful PSA Group, Carlos Tavares, să viziteze uzina în zilele următoare și să facă un anunț în acest sens.

Pentru economia britanică, creșterea producției la uzina Vauxhall este în sfârșit o veste bună, dat fiind faptul că iminența Brexit a adus o serie de amenințări cu închideri de fabrici și reducere a producției, implicit reduceri de locuri de muncă, în industria auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
vauxhall
opel
peugeot
expert