Ryanair renunță la baza de pe aeroportul norvegian Rygge, din cauza unei noi taxe

Ryanair renunță la baza de pe aeroportul norvegian Rygge, din cauza unei noi taxe
scris 1 iun 2016

Compania irlandeză Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, va închide baza de pe aeroportul privat Rygge, aflat la 60 km de capitala Norvegiei, din cauza unei taxe pe pasager introduse de guvernul de la Oslo. Reprezentanții Rygge au anunțat că aeroportul nu își poate continua activitatea fără veniturile generate de irlandezi, astfel că și acesta va fi închis, măsura urmând să ducă la pierderea a aproximativ 1.000 locuri de muncă.

"Autoritățile norvegiene au introdus, începând cu data de astăzi, o taxă pentru pasageri de 80 coroane norvegiene (9,55 dolari). Ca urmare, Ryanair nu mai are altă opțiune decât să își închidă baza de la Rygge, Oslo și să anuleze 16 zboruri", se arată într-un comunicat al companiei irlandeze.

Traficul de pasageri al Ryanair în Norvegia va scădea la jumătate în urma renunțării la operațiunile de pe Rygge, până la aproximativ 900.000 pasageri pe an. Compania va transfera  4 avioane și personalul aferent către alte baze din rețeaua proprie, care cuprinde 33 de țări.

Ryanair reduce cu 7% prețul biletelor în acest an fiscal, după ce profitul net a urcat cu 43% CITEȘTE ȘI Ryanair reduce cu 7% prețul biletelor în acest an fiscal, după ce profitul net a urcat cu 43%

Totodată, aeroportul norvegian a anunțat că mai poate funcționa fără veniturile din activitatea Ryanair, astfel că cei circa 1.000 de angajați ai companiei vor fi concediați, potrivit MarketWatch.

"Taxa este problema. Să renunțe la taxă în această săptămână și ne vom schimba planurile", a spus, într-o conferință de presă, directorul commercial al Ryanair, David O'Brien.

Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului Norvegiei, decizia de introduce o taxă pentru pasageri a fost luată de Parlament, care este și instituția în măsură să comenteze pe marginea unei eventuale anulări a noii taxe.

Ryanair este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, cu un trafic anual de peste 101 milioane de pasageri. În România, compania a deschis în ianuarie prima sa bază, la Timișoara, cea de a doua urmând să fie inaugurată pe 30 octombrie la București, în urma unei investiții de 300 milioane de dolari. Ryanair estimează un trafic de 1,6 milioane de pasageri transportați pentru România în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
aeroport
baza
norvegia
rygge
oslo
taxa
pasageri