SpaceX a atras săptămâna trecută 850 de milioane de dolari, printr-o nouă rundă de finanțare

SpaceX a atras săptămâna trecută 850 de milioane de dolari, printr-o nouă rundă de finanțare
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2021

SpaceX a atras săptămâna trecută 850 de milioane de dolari, printr-o nouă rundă de finanțare, obținând o evaluare de aproximativ 74 de miliarde de dolari, au declarat pentru CNBC persoane apropiate situației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania a obținut fondurile la 419,99 dolari pe acțiune, au spus persoanele, cu numai 1 cent sub prețul de 420 de dolari la care Elon Musk a declarat în 2018 că ”a asigurat finanțarea” pentru a retrage Tesla de la bursă, scrie News.ro.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Această nouă rundă de finanțare reprezintă un salt de circa 60% pentru evaluarea companiei, comparativ cu o rundă de finanțate efectuată în august anul trecut, când SpaceX a atras aproape 2 miliarde de dolari, la o evaluare de 46 de miliarde de dolari.

SpaceX nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea CNBC.

SpaceX a exercitat doar o parte din fondurile disponibile pe piață, una dintre persoane indicând că aceasta a primit oferte în valoare de circa 6 miliarde de dolari, pe parcursul a trei zile.

Fondurile au fost atrase în timp ce SpaceX dezvoltă simultan două proiecte care au nevoie de un capital ridicat.

Starlink este un proiect ambițios care constă în construirea unei rețele de mii de sateliți pentru servicii de internet.

SpaceX a estimat anterior că proiectul Starlink va costa aproximativ 10 miliarde de dolari pentru a crea o reșea cu venituri de până la 39 de miliarde de dolari pe an.

Primul showroom independent din România pentru mașini Tesla, indicat drept cel mai mare showroom Tesla din sud-estul Europei, deschis la București CITEȘTE ȘI Primul showroom independent din România pentru mașini Tesla, indicat drept cel mai mare showroom Tesla din sud-estul Europei, deschis la București

Compania a lansat deja peste 1.000 de sateliți Starlink și începe să ofere servicii de testare pentru peste 10.000 de clienților din SUA, Canada și Mare Britanie.

Un alt proiect ambițios este racheta Starship, compania construind și testând în mod constant prototipuri în Boca Chica, Texas.

Compania a lansat cu succes mai multe prototipuri, care au aterizat în siguranță după zboruri scurte, efectuate la o altitudine scăzută. Însă, două zboruri recente, care au avut loc la o altitudine mare, au explodat la aterizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
finantare