VIDEO Citroen a prezentat noua generație Berlingo, mult mai bine echipată și cu două versiuni de lungime

VIDEO Citroen a prezentat noua generație Berlingo, mult mai bine echipată și cu două versiuni de lungime
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 feb 2018

Citroen a lansat a treia generație a monovolumului Berlingo, un model care va avea și mai multă importanță în segmentul său, în momentul în care celelalte MPV-uri ale mărcii se vor transforma în SUV-uri. Modelul are mai multă tehnologie și va avea două versiuni de lungime.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citroen Berlingo este cel mai nou MPV din gama Citroen și ar putea să rămână singurul veritabil monovolum, dacă francezii vor scoate din ofertă, așa cum au făcut și alte mărci, acest tip de caroserie. Practic, caroseria Berlingo este una de tip minibus, iar odată cu această generație va avea două versiuni de lungime, cu 5 și cu 7 locuri.

Versiunea comercială va fi disponibilă, în continuare.

Potrivit Citroen, Berlingo va fi disponibilă pe piață abia spre sfârșitul anului, dar va avea premiera mondială la Geneva, în luna martie. De asemenea, celelalte două mărci de volum ale grupului PSA, Opel și Peugeot, vor prezenta și ele în foarte scurt timp propriile versiuni, Peugeot Partner și Opel Combo. Toate trei au fost construite pe aceeași platformă, care a preluat o bună parte din componente de la platforma compactă a grupului, EMP 2, regăsită pe Crossland sau C5 Aircross.

FOTO Volkswagen anunță oficial că Jetta nu mai ajunge în Europa. Noua generație a sedanului a fost prezentată la Detroit CITEȘTE ȘI FOTO Volkswagen anunță oficial că Jetta nu mai ajunge în Europa. Noua generație a sedanului a fost prezentată la Detroit

Noul Citroren Berlingo va avea cinci motorizări, bazate pe două cilindree, 1.2 litri benzină de 110 CP și 130 CP, precum și 1.5 diesel, de 75 CP, 110 CP și 130 CP.

Cele două versiuni vor avea lungimi specifice clasei compacte, 4,40 metri, cu ampatament de 2,78 metri, pentru cea de cinci locuri, și de clasă medie, cu o lungime de 4,75 metri, ampatament 2,97 metri, în cazul celei de 7 locuri.  Capacitatea portbagajului va fi de 775 litri și, respectiv, 1050 litri.

Decizia de a crește confortul, echipamentele standard și tehnologia prezentă pe mașină confirmă faptul că Berlingo va trebuie să preia, în următorii ani, clienții de MPV care pleacă de la actualele modele, pe cale de dispariție. Berlingo, ca și Partner și Combo, vor avea disponibile sau standard sistemele de asistență regăsite și pe celelalte modele, precum cruise control adaptiv, lane departure warning, dar și headup display sau cameră pentru marșarier și sistem de încărcare a telefonului wireless. Nu va lipsi display-ul de 8 inci, ccompatibil cu Android Auto și Apple Car Play.

Au început negocierile cu sindicatele de la Dacia, mari diferențe între revendicări și oferta de creștere salarială CITEȘTE ȘI Au început negocierile cu sindicatele de la Dacia, mari diferențe între revendicări și oferta de creștere salarială

Scaunele de pe rândul din spate sunt individuale, se pot plia pentru a lăsa o platformă plată, în timp ce rândul trei de scaune, la varianta lungă, sunt demontabile.

Atât Berlingo, cât și versiunile Opel și Peugeot, vor fi fabricate în Spania, în uzina din Vigo.

Potrivit datelor Jato, Citroen Berlingo s-a poziționat anul trecut pe locul doi în Europa, ca număr de unități vândute, după VW Caddy și înaintea modelului românesc, Dacia Dokker. 

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen
berlingo