Alum Tulcea a primit o ofertă nesolicitată de vânzare a minelor de bauxită din Sierra Leone

Alum Tulcea a primit o ofertă nesolicitată de vânzare a minelor de bauxită din Sierra Leone
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 3 mai 2023

Alum Tulcea, controlată de producătorul de aluminiu Alro Slatina, a primit de la un investitor local din Sierra Leone o ofertă nesolicitată de vânzare a firmei prin care Alum operează minele de bauxită ale grupului din țara africană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În vară, fabrica de alumină Alum Tulcea și-a sistat activitatea de producție, pe o perioadă estimată la 17 luni, din cauza scumpirii galopante a energiei electrice și gazelor naturale, care a făcut să fie mult mai ieftină aducerea din import a aluminei, confirmând astfel informațiile transmise de Profit.ro.

Aproximativ 500 de angajați urmează să fie disponibilizați la fabrica din Tulcea, a fost anunțat atunci. Compania are circa 700 de salariați.

Elveția pregătește cea mai dură măsură - Electricitatea, oprită zilnic iarna CITEȘTE ȘI Elveția pregătește cea mai dură măsură - Electricitatea, oprită zilnic iarna

Alum este singura rafinărie de alumină calcinată din România.

La finalul anului 2021, compania-mamă Alro a anunțat oficial că își reduce producția de aluminiu cu 60%, din cauza scumpirilor și penuriei de pe piețele energetice, prin păstrarea a doar 2 hale de electroliză dintr-un total de 5.

Consiliul Concurenței: Prețul carburanților în România urmează cotațiile internaționale; nu avem indicii că s-a încălcat legea CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței: Prețul carburanților în România urmează cotațiile internaționale; nu avem indicii că s-a încălcat legea

Alum Tulcea are în plan construcția unei centrale proprii în cogenerare de 12 MW, cu fonduri europene, prin PNRR sau Fondul de Modernizare. 

La rândul său, Alro a elaborat, printr-una din firmele sale afiliate, Conef SA, pe care o controlează în proporție de peste 99%, planul urbanistic zonal (PUZ) pentru construirea unei noi centrale de producție de energie în ciclu combinat pe bază de gaze naturale la Slatina, cu putere instalată de 470 MW, și așteaptă acum aprobarea documentației de către autoritățile locale.

viewscnt
Afla mai multe despre
scumpire energie
scumpire gaze
alum tulcea oprire productie
alro slatina