Aramco va investi peste 300 de miliarde de dolari în producția și exploarea de petrol, în 10 ani

Aramco va investi peste 300 de miliarde de dolari în producția și exploarea de petrol, în 10 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2017

Grupul saudit Aramco va investi în următorii 10 ani peste 300 de miliarde de dolari pentru pentru menținerea capacității de producție și explorare a petrolului și gazelor naturale, a declarat luni directorul general Amin Nasser, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Perspectivele aprovizionării cu petrol sunt tot mai îngrijorătoare, în actuala perioadă de declin a industriei fiind pierdute investiții de circa 1.000 de miliarde de dolari, în timp ce numărul zăcămintelor descoperite a scăzut, a afirmat Nasser la o conferință din Istanbul, scrie News.ro.

Unele estimări sugerează că este necesară o producție suplimentară de cel puțin 20 de milioane de barili pe zi în următorii cinci ani, pentru a compensa creșterea cererii de țiței și declinul natural al livrărilor de la exploatările actuale, a spus Nasser.

”Se pare că are loc o creștere a opiniei că lumea poate să renunțe în mod prematur la sursele de energie dovedite, cum sunt petrolul și gazele, în baza convingerii greșite să alternativele pot fi adoptate rapid. Industria petrolului va fi în centrul energiei globale ani de zile, iar tranziția la utilizarea alternativelor va fi lungă și complexă”, a arătat șeful Aramco.

DOCUMENT Dividende record încasate de stat de la companiile energetice CITEȘTE ȘI DOCUMENT Dividende record încasate de stat de la companiile energetice

Grupul saudit, cel mai mare exportator de petrol din lume, a crescut producția la un nivel record în 2016, înainte ca OPEC și alte state producătoare să decidă reducerea livrărilor pentru a echilibra oferta cu cererea.

Aramco se află în centrul strategiei pe termen lung a Arabiei Saudite de a diversifica economia țării dincolo de industria petrolului.

Guvernul saudit urmează să vândă circa 5% din Aramco în 2018, în ceea ce ar putea fi o ofertă publică inițială record.

Actualele prețuri ale petrolului nu vor influența vânzarea de acțiuni Aramco, a spus Nasser la conferință.

Cotația petrolului Brent a scăzut în acest an cu 19%, iar luni a scăzut cu circa 45 de cenți, la 46,26 dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
aramco