TABEL Motorina a sărit de 7,5 lei/l în aproape jumătate din stațiile de alimentare din capitală

TABEL Motorina a sărit de 7,5 lei/l în aproape jumătate din stațiile de alimentare din capitală

Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 30 aug 2023

Șoferii bucureșteni mai pot cumpăra motorină standard mai ieftină de 7,5 lei/l doar în stațiile Lukoil și Petrom și în câte 2 stații Rompetrol și Mol, în urma scumpirii combustibilului diesel efectuată în ultimele 24 de ore de principalele companii distribuitoare, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce liderul pieței, OMV Petrom, a dat tonul la prima scumpire a motorinei din ultimele 10 zile și concurența a decis majorarea prețului combustibilului diesel, Lukoil, cu 3 bani/l, iar Mol și Rompetrol, cu 5 bani/l.

PREMIERĂ Românii cu panouri solare pe acoperișuri au ajuns să conteze pentru securitatea energetică a României la iarnă. Autoritățile așteaptă de la prosumatori o putere de 1.500 MW CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Românii cu panouri solare pe acoperișuri au ajuns să conteze pentru securitatea energetică a României la iarnă. Autoritățile așteaptă de la prosumatori o putere de 1.500 MW

În urma creșterilor de preț din ultimele 24 de ore, cea mai ieftină motorină standard poate fi achiziționată în cele 31 stații Lukoil (7,39-7,42 lei/l) și în cele 42 stații Petrom (7,42-7,45 lei/l).

În ceea ce privește prețurile pentru dieselul standard practicate în stațiile premium din capitală, acestea au sărit de 7,5 lei/l în toate cele 20 stații OMV (7,50-7,53 lei/l) și în majoritatea covârșitoare a stațiilor Mol (7,49-7,53 lei/l) și Rompetrol (7,49-7,54 lei/l).

Șoferii mai cumpără motorină la un preț inferior celui de 7,5 lei/l, doar în 2 din cele 16 stații Rompetrol și în 2 din cele 33 stații Mol din capitală.

Cu alte cuvinte, se mai poate achiziționa diesel la un preț inferior pragului de 7,5 lei/l în 75 din stațiile celor 4 mari distribuitori din capitală, în timp ce în 65 de stații prețul este mai mare sau egal cu cel de 7,5 lei/l.

Simtel Team devine producător de energie electrică regenerabilă finalizând prima fază a unui parc fotovoltaic CITEȘTE ȘI Simtel Team devine producător de energie electrică regenerabilă finalizând prima fază a unui parc fotovoltaic

Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a ajuns la 25 bani/l, după ce până în urmă cu o lună și jumătate dieselul fusese timp de câteva luni mai ieftin decât benzina.

Motorina s-a scumpit cu peste un leu pe litru în ultimele 3 luni, la începutul verii aceasta costând aproximativ 6,4 lei/l, în timp ce, în prezent prețul unui litru de carburant diesel a ajuns la 7,4 lei/l. În stațiile premium, OMV, motorina standard a sărit de 7,5 lei/l. Și prețul benzinei a crescut considerabil de la începutul verii, cu aproximativ 80 de bani/l.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
lukoil
mol
rompetrol
scumpiri