Toshiba a înregistrat o pierdere de 8,4 miliarde dolari în anul fiscal trecut, din cauza diviziei nucleare Westinghouse

Toshiba a înregistrat o pierdere de 8,4 miliarde dolari în anul fiscal trecut, din cauza diviziei nucleare Westinghouse
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2017

Toshiba, a cărei divizie nucleară Westinghouse din SUA a solicitat protecție față de creditori, a înregistrat în anul fiscal încheiat în martie o pierdere netă de 950 miliarde yeni (8,4 miliarde dolari), transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatele producătorului japonez de electronice nu au obținut aprobarea auditorilor pentru trimestrul precedent, existând întrebări legate de achiziția companiei americane de construcții în domeniul nuclear CB&I Stone and Webster, scrie News.ro.

Toshiba a explicat că datele publicate luni sunt mai degrabă estimări decât rezultate, pentru că nu au fost parobate de auditori, dar că sunt conforme cu ceea ce a anunțat recent.

Pierderea este aproximativ dublă față de rezultatul negativ de 460 der miliarde de yeni (4,12 miliarde dolari) consemnată în anul fiscal precedent.

Toshiba, care produce de la cipuri pentru computere până la aparatură electrocasnică, a cumpărat Westinghouse în 2006.

Președintele Toshiba, Satoshi Tsunakawa, a declarat recent că strategia bazată pe Westinghouse a fost greșită și a promis că nu va întreprinde noi proiecte în domeniul nuclear.

Transelectrica își reduce profitul net trimestrial cu 28%, la 71 milioane lei CITEȘTE ȘI Transelectrica își reduce profitul net trimestrial cu 28%, la 71 milioane lei

Toshiba anticipează să revină la un profit de 50 de miliarde de yeni (442 milioane dolari) în anul fiscal care se va încheia în martie 2018.

Toshiba încearcă să vândă divizia de cipuri pentru a-și îmbunătăți situația financiară, dar a intrat în conflict cu partenerul american Western Digital, care cere ca grupul japonez să nu vândă nimănui altcuiva.

Western Digital a anunțat că mai multe dintre subsidiarele sale SanDisk au cerut procedură de arbitraj la ICC International Court of Arbitration, în legătură cu afacerile mixte cu Toshiba pentru cipurile NAND.

Solicitările au rolul să împiedice ca Toshiba să vândă divizia făcă consimțământul SanDisk, argumentând că ar fi o încălcare a acordului de companie mixtă.

Arbitrajul va avea loc la San Francisco.

viewscnt
Afla mai multe despre
toshiba
westinghouse