Apel pentru menținerea deschisă a robinetului banilor ieftini

Apel pentru menținerea deschisă a robinetului banilor ieftini

Janet Yellen, Secretar al Trezoreriei SUA vrea menținerea stimulilor.

Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2021

Șefa Trezoreriei SUA a cerut statelor G7 să mențină sprijinul guvernamental pentru economiile lor, în pofida inflației ”tranzitorii”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet Yellen, a cerut omologilor săi din Grupul celor mai dezvoltate șapte state ale lumii (G7) să mențină sprijinul guvernamental pentru economiile lor, în pofida inflației ”tranzitorii” care va rămâne ridicată pe parcursul acestui an, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Yellen a declarat într-o conferință de presă, după întâlnirea de la Londra a miniștrilor de Finanțe din G7, că este încă nevoie de sprijin fiscal pentru a susține redresarea economică, din cauza pandemiei Covid-19 și pentru a face investițiile necesare combaterii schimbărilor climatice și inegalităților. În timp ce țările G7 au avut răspunsuri fiscale solide la pandemie, ea a spus că ”există o îngrijorare printre unii cu privire la sustenabilitatea fiscală și o dorință evidentă de a începe să retragă sprijinul atunci când lucrurile sunt din nou pe drumul cel bun”, a spus Yellen.

SURPRIZĂ ZebraPay, cu cea mai mare rețea de Stații de Plată de tip self-service din România, vine la bursă CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ ZebraPay, cu cea mai mare rețea de Stații de Plată de tip self-service din România, vine la bursă

”Credem că majoritatea țărilor au spațiu fiscal și au capacitatea de a pune în aplicare politici fiscale care vor continua să promoveze redresarea și să facă față unor provocări pe termen lung cu care ne confruntăm cu toții atunci când vine vorba de schimbările climatice și o creștere durabilă și îndemnăm țările să facă acest lucru ", a afirmat aceasta.

În observațiile pregătite pentru conferința de presă post-ședință, Yellen a lăudat, de asemenea, acordul de a avea în vedere un impozit global minim de cel puțin 15% pentru corporații, contribuind la stabilizarea sistemelor fiscale și păstrând în același timp autoritatea națională de a stabili cotele și politicile de impozitare.

link

Yellen a declarat că inflația va rămâne ridicată la 3%, în termeni anuali, până la sfârșitul anului 2021. ”Eu personal cred că acest lucru reprezintă factori tranzitorii”, a spus ea, adăugând că blocajele de producție au condus la prețuri ridicate în unele industrii, cum ar fi autovehiculele, în timp ce alte prețuri, precum tarifele companiilor aeriene, se află la niveluri mai normale.

Pe piața muncii există încă o slăbiciune, a spus ea, din cauza oamenilor care și-au pierdut definitiv locurile de muncă, și va dura ceva timp pentru a-i reabsorbi pe acești lucrători în economie.

viewscnt
Afla mai multe despre
janet yellen
sua
inflatie