EXCLUSIV Proprietarul Rădăcini Motors vinde o parte din platforma UTREC Chitila către Kaufland, iar pe restul ridică un parc de retail

EXCLUSIV Proprietarul Rădăcini Motors vinde o parte din platforma UTREC Chitila către Kaufland, iar pe restul ridică un parc de retail

Amplasamentul platformei UTREC Chitila

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 23 nov 2021

Omul de afaceri Ali Madadi, proprietarul comerciantului de autovehicule Rădăcini Motors, vinde către retailerul german Kaufland o parte din terenul fostei platforme industriale UTREC Chitila, unde funcționează depozite și diviziile grupului Rădăcini de utilaje și autovehicule second hand, iar pe restul terenului va ridica un parc de retail adiacent hipermarketului, potrivit surselor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Familia Madadi, în calitate de acționar majoritar al fostei fabrici de utilaje pentru industria alimentară UTREC Chitila, a hotărât, recent, să încheie cu retailerul german Kaufland un antecontract de vânzare-cumpărare a unui teren de 2,2 hectare, liber de construcții, ce va rezulta din dezmembrarea lotului de peste 3,7 hectare al UTREC. În acest sens, investitorul a aprobat oferta primită de la Kaufland cu un preț de 258 de euro/metru pătrat, echivalentul a 5,8 milioane de euro, ce va fi achitat eșalonat.

„Pe platforma UTREC vom face un parc de retail. Pe lângă un hipermarket mare, noi vom construi circa 6.000 de metri pătrați de spații comerciale pe care le vom închiria. Am scos certificatele de urbanism și sperăm să începem execuția într-un an și jumătate. Avem nevoie de un Plan Urbanistic Zonal, după care începem execuția“, a declarat, pentru Profit.ro, Filip Todosia, reprezentantul Rădăcini Estate, divizia imobiliară a grupului Rădăcini.

Investitorul nu a decis încă unde vor fi mutate utilajele și autovehiculele second hand ale celor două divizii Rădăcini care funcționează pe platforma UTREC. În același loc, distribuitorul polonez de piese auto Inter Cars are închiriat un depozit pentru una dintre filialele sale.

EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție cu teren agricol a anului. Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom, cel mai mare trader român de cereale, cumpără teren de la directorul APIA Dolj. Topul celor mai scumpe parcele vândute CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție cu teren agricol a anului. Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom, cel mai mare trader român de cereale, cumpără teren de la directorul APIA Dolj. Topul celor mai scumpe parcele vândute

Terenul UTREC este chiar lângă pasajul Chitila de pe Șoseaua de Centură a Bucureștiului, la mai puțin de un kilometru distantă de depozitele DB Schenker, cumpărate de Dragoș și Adrian Pavăl într-o tranzacție de peste 15 milioane de euro, prezentantă în exclusivitate de Profit.ro. Frații Pavăl analizează mai multe variante pentru destinația terenului achiziționat, însă au început avizarea unui magazin cu două etaje pentru acest amplasament.

În această zonă, cel mai puternic pol de retail este reprezentat de Colosseum Mall, unde funcționează Carrefour și Leroy Merlin.

Ali Madadi a intrat puternic pe piața imobiliară în 2018, când a înființat divizia Rădăcini Estate, prin intermediul căreia a dezvoltat primul său proiect: ansamblul Aviației Tower. Omul de afaceri mai investește încă 30 milioane de euro în faza a doua de dezvoltare a ansamblului rezidențial din zona de birouri Pipera. În prima etapă a proiectului s-au construit 134 de apartamente, iar în etapa a doua se mai dezvolta alte 148 de unități locative, în total o investiție de circa 50 milioane de euro. Construcția etapei a doua a ajuns la etajul patru.

EXCLUSIV Familia Tănăsoiu pregătește construcția unor apartamente premium pe o fâșie de teren, lângă alte mii de apartamente planificate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Tănăsoiu pregătește construcția unor apartamente premium pe o fâșie de teren, lângă alte mii de apartamente planificate

El urmează să finalizeze structura unui nou proiect rezidențial, amplasat pe malul lacului Grivița, peste drum de proiectul de locuințe pe care îl autorizează Vastint, companie cu acționari comuni cu ai IKEA. Complexul 303 by Rădăcini va avea 74 de apartamente și presupune o investiție de 15 milioane de euro.

Investitorul mai are în plan și demolarea clădirii în care funcționează service-ul și showroom-ul auto Suzuki din Otopeni, pentru a face loc unui magazin Mega Image. În plus, Madadi mai deține și un teren de 12 hectare în Voluntari, cumpărat la licitație, pe care analizează dacă să îl dezvolte sau să îl vândă.

Profit.ro a anunțat recent că omul de afaceri a scos la vânzare, cu circa 13 milioane de euro, terenul pe care funcționează service-ul auto Sama Griviței din apropierea Gării de Nord din București. În lipsa unui cumpărător, el este dispus să dezvolte în locul service-ului o clădire de birouri.

Baza afacerilor antreprenorului Ali Madadi este grupul Rădăcini, unul dintre cei mai mari comercianți de autovehicule din România. Grupul comercializează mărcile Opel, Citroën, Peugeot, Mazda, Suzuki, Volkswagen și Honda și rulează anual peste 100 milioane de euro. Înainte de lansarea diviziei imobiliare, grupul a mai construit un proiect rezidențial în zona Plevnei și o clădire de birouri boutique, proiectată de arhitectul Dorin Ștefan, la intersecția Bulevardului Uranus cu Calea Griviței.

Extinderea Kaufland

Kaufland are pentru acest an, în România, un buget de investiții de peste 375 milioane euro, după ce anul trecut a investit 300 milioane euro pentru deschiderea a 10 magazine, achiziție de terenuri și modernizări.

Kaufland are cumpărat unui teren de 1,7 hectare lângă Selgros Berceni de la antreprenorii români Klaus Reisenauer, Kurt Wagner și Gabriel Marchievici, iar acum pregătește construcția celui de-al doilea său hipermarket din Sectorul 4. 

EXCLUSIV FOTO Ion Comuși, proprietarul CDI, unul dintre cei mai mari transportatori rutieri de persoane din România, ia în calcul valorificarea platformei din Baicului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Ion Comuși, proprietarul CDI, unul dintre cei mai mari transportatori rutieri de persoane din România, ia în calcul valorificarea platformei din Baicului

Retailerul a finalizat și achiziția unui teren de 2,2 hectare lângă fabrica Titan Mașini Grele din cartierul Pantelimon de la omul de afaceri constănțean Mihai Lucian Palaz, un jucător cunoscut pe piața publicității stradale din România. Kaufland mai are un teren cumpărat de la Palaz în Sectorul 4.

Kaufland a mai cumpărat de la omul de afaceri Horia Culcescu un lot de aproape 2,5 hectare din fostele sere Berceni la un preț de 7,6 milioane euro, tranzacție semnalată în premieră de Profit.ro. Magazinul a fost deja autorizat și urmează să fie construit până în mai-iunie 2022. De asemenea, retailerul mai pregătește un magazin și în locul fabricii Vel Pitar din Berceni.

Kaufland și Lidl au ajuns la un acord cu SIF Banat – Crișana și pentru achiziția unei părți din terenul fostei fabrici Helitube și al fostei platforme IMGB.

O altă tranzacție importantă realizată de retailerul german, și prezentată de Profit.ro, este cea prin care a cumpărat un teren de 1,7 hectare de la avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea, la un preț uriaș de 11 milioane de euro.

De asemenea, familia Călin și Alina Dobra au cumpărat fosta fabrica Energomontaj din estul Bucureștiului pentru a dezvolta un parc de retail cu Kaufland și Lidl.

Un hipermarket Kaufland se pregătește și în locul fostei fabrici Sinatex din apropierea Halei Traian.

Kaufland are 17 magazine în București și 141 în România. Până în 2024, retailerul german a anunțat că vrea să ajungă la 160 de hipermarketuri la nivel național. Compania a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 12,83 miliarde lei și un profit de 970,3 milioane lei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ali madadi
radacini motors
kaufland
utrec chitila