The/Studio, un startup american pentru crearea produselor pe comandă, cu birou la Craiova, a atras o finanțare de 11 milioane de dolari. Nike și Adidas, printre clienții companiei

The/Studio, un startup american pentru crearea produselor pe comandă, cu birou la Craiova, a atras o finanțare de 11 milioane de dolari. Nike și Adidas, printre clienții companiei
scris 20 sep 2018

 

The/ Studio, un startup american care simplifică procesul de fabricație pentru companiile din industria modei, având printre clienți inclusiv nume importante ca Nike sau Adidas, a atras recent o finanțare de 11 milioane de dolari de la mai multe firme de venture capital. Compania are un birou la Craiova, iar vicepreședintele pentru inginerie și dezvoltatare, Radu Ghiță, este român.

Pe lângă România, compania mai are birouri în China, Filipine, Los Angeles și San Francisco.

Înființată în 2013, The/Studio operează o platformă digitală prin care clienții pot crea produse pe comandă, în special articole vestimentare și accesorii, fără să contracteze ei înșiși designeri sau mână de lucru și fără să investească în mașini de cusut sau altă aparatură necesară. Clienții gestionează procesul de fabricație (de la design la producția în sine) folosind tehnologia. The/ Studio lucrează cu fabrici din întreaga lume, în special din China, unde CEO-ul companiei a lucrat timp de 10 ani.

Kingfisher raportează din nou pierderi în România, în pofida unor afaceri mai mari după cumpărarea Praktiker CITEȘTE ȘI Kingfisher raportează din nou pierderi în România, în pofida unor afaceri mai mari după cumpărarea Praktiker

"The/ Studio este prima soluție care permite accesul rapid, bazat pe tehnologia cloud, la produse fabricate pe comandă, fără a trebui să te ocupi de costurile și riscurile legate de crearea unui lanț de aprovizionare. Procesul de fabricare a unui produs este încă extrem de complicat și rețelele tradiționale de aprovizionare nu sunt potrivite pentru schimbările rapide și loturile mici cerute de retailul modern. În prezent, este o luptă nesfârșită pentru a aduce produsele pe piață cât mai repede, a identifica cerințele clienților pe baza datelor și a fi suficient de agil în alegerea dimensiunilor lotului", afirmă Joseph Heller, fondatorul și directorul studioului.

Compania are peste 100.000 de clienți, inclusiv companii mari ca Nike, Urban Outfitters sau Adidas, și a intermediat până acum designul și fabricarea a peste 32 de milioane de produse, în special în industria modei. Pe lângă haine și accesorii, compania dorește să se extindă pe piața mobilei și chiar a produselor electronice. De altfel, reprezentanții The/Studio afirmă că ținta lor este crearea unei companii la fel de importante ca Amazon.

"Dintre toate problemele care rămân nerezolvate în interiorul lanțului de aprovizionare din industria modei, transfomarea digitală este una dintre cele mai complicate și importante. The/Studio are o tehnologie unică pentru simplificarea lanțului de aprovizionare și oferă agilitate și adaptare  - obligatorii în era social media", spune Preeti Rathi, partener la Ignition Partners, care a condus runda de finanțare de 11 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
the/studio
craiova
manufactura
industria modei
fabricare
fabrici
startup
platforma
cloud