Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Cristinel Sandu, președinte și fondator ELBI

Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Cristinel Sandu, președinte și fondator ELBI
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2017

Idei Mari pentru Viitor, o rubrică în care Profit.ro prezintă articolele de presă citite în ultima perioadă de către manageri de companii și antreprenori, pe care aceștia le recomandă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Articole citite în ultima perioadă de Cristinel Sandu, președinte și fondator ELBI

"India Is The World’s Dumping Yard For E- Waste, And Our Future Is At Stake" - link (youthkiawaaz.com)

(Deșeurile electrice sunt 99% reciclabile, însă atunci când rețeaua compusă din producători, centre de colectare, consumatori și companiile de reciclare nu este bine coordonată (așa cum se întâmplă în cazul Indiei) trebuie luate măsuri pentru a responsabiliza fiecare entitate în parte.

Prin Responsabilitatea Extinsă a Producătorilor, Guvernul Indian a plasat cea mai mare parte a răspunderii în mâinile fabricanților de produse electrice.

Și în România, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.5 din 2015, producătorii finanțează colectarea, tratarea, valorificarea și eliminarea deșeurilor electrice și electronice. În acest sens, compania ELBI Electric & Lighting este membru fondator al Asociației Eco Lighting Collect, entitate care asigură gestionarea corespunzătoare a acestor deșeuri.

Deși poate fi o soluție pentru situația actuală din India, această responsabilitate ar trebui susținută și de consumatori, cât și de către companiile de colectare și reciclare. Deșeurile eliminate prin depozitare înseamnă irosirea unei mari cantități de energie, întrucât din acestea pot fi extrase metale prețioase cum ar fi aurul, argintul și platina)

"Graphene Made Out of Wood Could Help Solve the E-waste Problem" - link (digitaltrends.com)

(O descoperire recentă a cercetătorilor de la Universitatea Rice din Texas ar putea sta la baza unei soluții alternative pentru managementul deșeurilor electrice. Aceștia au realizat un material electroconductor din lemn, prin transformarea cu succes a lemnului în grafen. Această descoperire ar putea pava drumul către producția de electronice biodegradabile.

Grafenul este deja cunoscut ca un material cu potențial remarcabil - de la identificarea defectelor structurale ale clădirilor, producția de noi tipuri de difuzoare audio, și până la detectarea cancerului.

În prezent, însă, principala aplicație de interes pentru cercetători este legată de producția echipamentelor electrice. Având în vedere cantitatea de deșeuri electrice rezultată anual, producția de electronice biodegradabile ar aduce avantaje evidente)

Cristinel Sandu este Președinte și fondator al companiei ELBI Electric & Lighting, lider teritorial în distribuția profesională de echipamente electrice, surse și corpuri de iluminat industriale și decorative. Sub conducerea sa, compania s-a dezvoltat semnficativ, având în prezent peste 140 de angajați și 8 depozite în întreaga țară. ELBI este printre primele companii care a adus beneficiile tehnologiei LED în iluminatul public și privat din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
idei
viitor