Mesajul fondatorului Christian Tour pentru angajați, clienți, parteneri și competiție

Mesajul fondatorului Christian Tour pentru angajați, clienți, parteneri și competiție
scris 20 mar 2020

Dragi prieteni,

Este o certitudine că în acest moment cu toții ne confruntăm cu una dintre cele mai mari încercări ale generației noastre. Covid-19 este o amenințare pe care fiecare dintre noi va trebui să o înfrunte cu mult curaj și responsabilitate, Pandemia este o realitate… Însă doar împreună vom trece prin toate încercările, iar eu personal și compania noastră vă vom fi alături și vă vom susține cu tot ne stă în putință, cu toate resursele de care dispunem.

În cei 23 de ani de când am pornit ca antreprenor, am înfruntat nenumărate provocări, trecând peste ele cu fruntea sus, mergând mereu înainte cu încredere și investind multă pasiune în ceea ce fac. Christian Tour a fost visul pe care am reușit să îl aduc la realitate, pornind dintr-un sediu modest, o singură încăpere la demisolul unui bloc, împărțind flyere la Universitate, organizând excursii pe munte ca ghid. Pasiunea pentru drumețiile montane mi-a fost mereu sursă de inspirație și de energie, uneori și loc de refugiu și de meditație.

Ca ghid montan, la începuturile mele în turism, am învățat un lucru important: ca să cucerești un vârf de munte ai nevoie de o echipă de încredere, oameni pe care poți să te bazezi în orice moment, înfruntând împreună furtuna, oboseala, frigul, evitând pericole care pot apărea la orice pas. Dragilor, muntele, ca orice altă provocare, formează, călește și întărește caractere. Vă mărturisesc că în urmă cu 23 de ani, când priveam Sfinxul și am luat decizia de a oferi românilor vacanțele pe care și le doreau și la care visau, nu aveam idee cât de departe voi ajunge.

Christian Tour este astăzi lider în turismul românesc, o companie românească de top, cu capital integral românesc și o companie foarte solidă financiar. Însă vreau să subliniez un lucru cât se poate de important: mai mult decât o companie de succes, Christian Tour este o mare familie, cu un suflet care a crescut datorită oamenilor, atât angajaților care au pus umărul zi de zi prin profesionalism, pasiune și determinare, clienților care ne-au dat încredere și au ales să plece în vacanță cu noi, furnizorilor care ne-au oferit servicii bune pentru clienții noștri, sutelor de agenții de turism partenere din țară care au vândut în fiecare an produsele noastre turistice, dar și competiției care ne-a impulsionat mereu să devenim tot mai buni. Vreau să vă mulțumesc din suflet tuturor, în special celor peste 450 de familii din Christian Tour, cât și celor peste 400.000 de români care aleg an de an serviciile noastre și pleacă în vacanțe cu noi.

Astăzi suntem în fața unei mari provocări. Este pentru noi toți un moment de cumpănă, o încercare grea, dar vreau să vă asigur că vom trece și peste asta împreună. Nu este vina nimănui ceea ce se întâmplă, epidemia este un eveniment cu totul neprevăzut. Mă gândesc la voi și înțeleg îngrijorările și temerile voastre, fie că sunteți client, angajat sau agenție de turism parteneră dintr-un oraș mic din țară. Este firesc, frica și incertitudinea ne încercă pe noi toți în aceste zile. Este momentul să acționam cu responsabilitate, este momentul să ne mobilizăm ca să putem depăși împreună această amenințare globală.

Am o mare responsabilitate față de voi, clienții Christian Tour, și față de toți cei care lucrează în turism și familiile lor. În turism totul se leagă, iar Christian Tour este doar o rotiță dintr-un angrenaj global, de noi depind mii de familii, locuri de muncă, cei care lucrează în industria hotelieră, în restaurante și muzee, cafenele și în transporturi.

Banii plătiți în avans de către clienți pentru vacanțe susțin zeci de mii de famili. Din sumele încasate, tour-operatorul plătește avansul pentru cazări, avansul la companiile aeriene sau autocare, salariile, chiriile pentru sediile agențiilor, campaniile de promovare etc. Mai departe, hotelul cumpără cearșafuri, perdele, își plătește angajații, face renovări și te așteaptă pe tine peste câteva luni să te bucuri de vacanță.

Este un blocaj temporar, doar o amânare, banii nu sunt pierduți dacă așteptăm o perioadă până când vacanțele pot fi reprogramate, după ce norii se împrăștie și incertitudinile dispar.

În această perioadă, eu și echipa mea facem eforturi considerabile ca să le asigurăm oamenilor activitatea și locurile de muncă. În izolare sau în sediile noastre, muncim fără întrerupere ca să comunicăm cu voi, să găsim soluțiile optime ca turismul să nu se prăbușească. Pentru că dacă salvăm turismul, salvăm mii de familii. Nu renunțați la bucuriile voastre, la vacanțele atât de îndrăgite de copiii voștri. Vreau să vă asigur că voi lupta cu toată determinarea pentru voi, împreună cu echipa mea, ca să readucem normalitatea în viețile noastre, din care să nu lipsească momentele de bucurie, călătoriile, timpul petrecut cu cei dragi.

Doar în ultima săptămână am reușit să vorbim cu peste 11.000 de oameni care au hotărât să își amâne vacanțele. Pentru că, vă spun, vacanțele nu vor dispărea. Aveți încredere în Dumnezeu!

Haideți să fim calmi, să strângem rândurile și să învingem frica, panica.

Zilele trecute un prieten drag mie, călugăr, mi-a transmis următorul îndemn pe care vi-l împărtășesc cu drag și încredere în viitor. El mi-a spus așa: “Zilele astea bucurați-vă de cei dragi, gândiți-vă că toate sunt îngăduite de Dumnezeu și se fac cu voia Lui, pentru că El ne dorește doar binele. Dumnezeu își iubește copiii cum îi iubim și noi pe ai noștri. Această încercare poate fi o ocazie bună pentru noi toți să fim mai buni, să fim mai generoși, să ne întoarcem cu picioarele pe pământ și să ne îngrijim de sufletele noastre, de visurile noastre, să uităm o clipă de agoniseală și de cele lumești. Să privim spre Dumnezeu!”

Eu voi lupta cu credință în suflet ca echipa și familia Christian Tour să treacă peste această furtună, chiar dacă vom ieși din ea cu cicatrici. Însă, la sfârșit, sunt încredințat că soarele va răsări și norii negri se vor risipi.

Dragilor, nu renunțați la visurile voastre, la o viață normală, la vacanțele prețuite atât de mult de către voi și cei dragi vouă. Iar după ce această perioadă grea va trece, cred că turismul va fi unul dintre cei mai mari câștigători, pentru că zilele astea cu toții am înțeles că tot ce am agonisit este efemer și doar sufletul și micile bucurii ale vieții contează, așa că vom călători mai mult ca să zâmbim mai mult și ca să ne simțim mai împliniți.

Christian Tour știe cel mai bine cu ce greutăți se confruntă agențiile de turism în această perioadă. De aceea, vreau să asigur pe țoață lumea că vom sprijini toate agențiile, toți partenerii și vom căuta împreună cele mai bune soluții posibile, pertinente și coerente. Fac apel la toți colegii din industria de turism să strângem rândurile, să se alăture demersului nostru. Este nevoie de solidaritate și acțiune comună, acum mai mult decât oricând.

Am toată încrederea în instituțiile statului, în autorități și în Comunitatea Europeană, având convingerea că acționează just și că vor lua măsuri pertinente, în interesul comun. Cu toate acestea, vă îndemn pe toți să acționăm, fiecare dintre noi, cu tot ce ne stă în putință, ca să trecem cu bine peste o situație fără precedent.

Să ne mobilizăm este singura noastrǎ șansă. Este în puterea noastră să fim mai empatici, să îi ajutăm pe cei în vârstă, să ne întoarcem la adevăratele valori românești, să ne întărim credința. România va renaște.

Fac apel la toți românii să se solidarizeze. Dacă te întrebi ce ai putea face acum pentru țara ta, pentru cei din jur, pentru turism, răspunsurile sunt la îndemâna tuturor:

- Fii responsabil și urmează indicațiile primite de la autoritățile statului. Daca ești disciplinat, vom trece mai repede peste acest coșmar, dar dacă nu respecți regulile, atunci agonia se va prelungi.

- Daca ai cumpărat deja o vacanță sau ai achitat avansul și iți dorești să nu mai mergi, caută o soluție împreună cu agentul tău de turism. Dacă vei anula vacanța, și tu, dar și agenția de turism veți pierde. Avansurile sunt deja achitate către furnizori, prin urmare agenția de turism nu are ce să recupereze pentru tine. Însă, dacă ești de-acord și accepți că totuși nu o să vină Sfârșitul Lumii, ci totul este temporar, atunci alege să îți amâni vacanța pentru o perioadă când consideri tu că este mai sigur: la vară, la toamnă, la iarnă.  

- Daca ești agenție de turism parteneră din țară, fă tot posibilul să le explici clienților tăi adevărul și numai adevărul. Nu le spune povești, spune-le adevărul de mai sus, oamenii sunt inteligenți și vor înțelege. Spune-le că suntem de partea lor, suntem exact în aceeași barcă și împreună trebuie să ajungem pe mal.

- Nu anula vacanțele! Alege să le reprogramezi. Îndemnăm la răbdare. Soluțiile cu cele mai bune opțiuni vor apărea când va trece furtuna.

- Daca lucrezi într-un hotel partener cu noi sau într-o firmă de transport, stiu că iți este greu. Fii alături de șeful tău și echipa ta, pentru că și lor le este greu. Dacă ei vor trece cu bine peste aceste săptămâni grele, atunci și ție îți va fi mai ușor și ai șanse să te întorci la viața ta.

- Fie că ești client sau agenție de turism parteneră, ori că ești o mare agenție concurentă, vino alături de noi și ia parte la renașterea României! Este momentul potrivit să ne gândim la un Plan de Țară pentru generațiile viitoare, acum suntem noi toți împotriva acestei pandemii și împotriva unei crize economice. Toți împreună, acum nu mai suntem concurenți, ci suntem doar de partea clienților noștri, de partea Românilor. 

Vă îndemn cu demnitate și responsabilitatea a 23 de ani de muncă în turism să vă alăturați campaniei noastre:

AMÂNĂ VACANȚA, NU RENUNȚA!

Nu renunța la visul tău! Salvăm Turismul, România Renaște!

Tu ce faci pentru țara ta?

Cristian Pandel este Fondator al agenției de turism Christian Tour & Memento Group, cel mai mare grup de turism din România

viewscnt
Afla mai multe despre
pandel
christian
tour
virus
vacanta
turism
criza