Cât va costa primul Ferrari electric

Cât va costa primul Ferrari electric
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Ferrari va lansa la final de 2025 primul său model full-electric, iar prețurile vor porni de la peste 500.000 de euro, spun surse citate de Reuters. Ferrari a produs aproape 14.000 de mașini anul trecut și va inaugura o a doua uzină în Italia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Prețul mediu al unui Ferrari este în prezent în jurul a 350.000 de euro, însă primul model electric al mărcii va costa peste 500.000 de euro, iar diversele opționale cerute de clienți vor adăuga 15-20%, scrie Hotnews.ro.

One United Properties accesează o finanțare de 47 de milioane de euro de la Banca Transilvania CITEȘTE ȘI One United Properties accesează o finanțare de 47 de milioane de euro de la Banca Transilvania

Sursele spun că cei de la Ferrari au în plan și un al doilea model full-electric, care va fi lansat peste câțiva ani. Estimările sunt că primul model electric va reprezenta cam 10% din vânzările totale ale mărcii în primii ani.

Ferrari și-a crescut producția, însă marca italiană vrea să-și păstreze exclusivitatea, astfel că nu va depăși anumite praguri maxime de producție, indiferent de cât de mare va fi cererea și cât de lungă este așteptarea pentru modelele sale. Pentru unele mașini, timpii de așteptare sunt de peste doi ani.

Totuși, acum 15 ani cei de la Ferrari spuneau clar că nu vor trece de 10.000 de mașini/an, nu vor lansa vreodată un SUV și nici nu se pune problema de vreo mașină electrică. În prezent, toate aceste trei chestiuni se întâmplă și se vor întâmpla. Anul 2019 a fost primul în care marca a livrat peste 10.000 de mașini.

FOTO Șeful CNAIR prezintă stadiul lucrărilor la autostrada de centură a Capitalei CITEȘTE ȘI FOTO Șeful CNAIR prezintă stadiul lucrărilor la autostrada de centură a Capitalei

Ferrari va inaugura în câteva zile o nouă uzină la Maranello și a deschis și un laborator pentru a cerceta și dezvolta diverse tipuri de baterii super-avansate care să fie puse pe mașinile electrice ale viitorului. Noua uzină va permite Ferrari să ajungă la o producție anuală de 20.000 de mașini, însă rămâne de văzut dacă șefii mărcii vor să ajungă la acel prag.

Totuși, Ferrari nu va renunța prea curând la clasicele motoare cu combustie internă deoarece, spune șeful companiei, sunt clienți care nu ar mai cumpăra mașini ale mărcii, dacă ar exista doar electrice. Sunt în gamă și hibride, urmează cele full-electrice, însă de bază vor fi cele pe benzină. Sunt și clienți care își vor lua Ferrari doar când va apărea și un model electric.

Ferrari a livrat anul trecut 13.663 de mașini, veniturile fiind de aproape 6 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
pret
masina