Coface: Companiile de transport rutier au înregistrat venituri în creștere, dar profituri insuficiente

Coface: Companiile de transport rutier au înregistrat venituri în creștere, dar profituri insuficiente
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2016

Companiile de transport rutier de mărfuri înregistrează venituri în creștere, însă jumătate dintre acestea raportează profituri mai mici și pierderi, arată rezultatele unui studiu realizat de Coface, companie specializată în recuperarea de creanțe și asigurări de credit comercial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, companiile din acest sector au avut venituri cumulate de 30,3 miliarde lei în 2014, în creștere cu 14% comparativ cu 2013. Studiul Coface, realizat pe baza situațiilor publicate de Ministerul de Finanțe, relevă faptul că aproape jumătate (47%) dintre aceste companii au raportat o deteriorare a rezultatului net în 2014 comparativ cu anul anterior, iar aproximativ 16% dintre acestea au trecut din profit în pierdere.

Analiza mai arată că peste 1.100 de companii din acest sector au înregistrat o cifră de afaceri anuală mai mare de 1 milion de euro în 2014, față de 1.010 companii câte au trecut de acest prag în 2013. Acestea reprezintă aproximativ 4% din totalul firmelor active, dar generează circa 64% dintre veniturile înregistrate la nivelul întregului sector.

Coface: România va înregistra o creștere economică de 4,2%, dacă nu se ia în calcul aportul agriculturii CITEȘTE ȘI Coface: România va înregistra o creștere economică de 4,2%, dacă nu se ia în calcul aportul agriculturii

"Anul 2014 a adus și pentru acest sector un rezultat divergent din punctul de vedere al veniturilor, nivelul acestora crescând cu 14%. Deși 41% dintre companii au raportat venituri în scădere, evoluția înregistrată de restul companiilor a fost suficientă pentru a determina un avans al veniturilor la nivel sectorial. Totuși, avansul veniturilor se regăsește foarte puțin în profituri suplimentare, dinamica fiind doar ușor crescătoare”, a declarat Nicoleta Mărunțelu, analist macroeconomic Coface România.

viewscnt
Afla mai multe despre
studiu
coface
transport de marfa