FOTO Skoda a anunțat numele viitorului concurent pentru VW Golf

FOTO Skoda a anunțat numele viitorului concurent pentru VW Golf
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 oct 2018

Constructorul ceh Skoda pregătește de mai mult timp un nou model, o completare în portofoliul mărcii care va genera, cu siguranță, vânzări, dar care ar putea să canibalizeze alte modele din gamele grupul VW. Este vorba despre un hatchback compact, care va înlocui actualul Rapid Spaceback.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
VIDEO&FOTO Anvelopele de iarnă Continental, rezultate de Top în cele mai complete teste europene de specialitate CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Anvelopele de iarnă Continental, rezultate de Top în cele mai complete teste europene de specialitate

Skoda a anunțat numele viitorului model compact, Scala, după ce a publicat o primă fotografie teaser și a anticipat modul în care va arăta acesta prin conceptul Vision RS. Deși descrierea oficială este destul de săracă în detalii, știm până acum că va fi vorba despre un automobil construit pe noua platformă A0, derivată din MQB, pe care sunt dezvoltate modelele compacte și subcompacte ale grupului VW.

Designul va avea trăsături foarte apropiate de actuala generație Fabia, lansată în 2015. Dimensiunile vor fi comparabile cu ceea ce este Rapid Spaceback, astfel încât modelul să fie considerat un model compact, respectiv 4,30 metri lungime, mai lung decât Fabia wagon și chiar și mai lung decât VW Golf.

FOTO Skoda a anunțat numele viitorului concurent pentru VW Golf

În mod practic, Skoda Scala va fi direct înlocuitorul lui Rapid Spaceback, decizia fiind, cel mai probabil, aceea de a avea două denumiri diferite pentru a fi marketate corespunzător.

FOTO Atenție șoferi: De astăzi, în benzinării, carburanții vor avea noi etichete CITEȘTE ȘI FOTO Atenție șoferi: De astăzi, în benzinării, carburanții vor avea noi etichete

În descrierea conceptului Vision RS, prezentat la Paris, a fost transmis un mesaj subtil legat de forma mașinii: „Acest impresionant design tactic a apărut pentru prima dată la prima generație Rapid Spaceback, dar aici a fost perfecționat”.

FOTO Skoda a anunțat numele viitorului concurent pentru VW Golf

În mod strategic, este limpede că Skoda vrea să pătrundă în segmentul compact și mai mult: „următorul pas înainte (...) în segmentul compact”. „Cu noua Skoda Scala deschidem un capitol proaspăt în clasa compactă a Skoda”, se mai arată în comunicatul oficial.

Până acum, Skoda nu a avut un model compact cu caroserie hatchback, similiar lui VW Golf, așa cum are Seat modelul Leon sau Audi modelul A3. Skoda a avut în schimb sedanul Octavia, care a concurat cu VW Jetta și pe care l-a eliminat, fără să vrea, din Europa.

FOTO Noua generație Nissan Leaf marchează era automobilelor electrice mature, populare și tehnologizate CITEȘTE ȘI FOTO Noua generație Nissan Leaf marchează era automobilelor electrice mature, populare și tehnologizate

Din punct de vedere al motoarelor, Skoda Scala va beneficia cam de aceleași propulsoare regăsite pe Fabia, fiind totuși de așteptat și un hibrid așa cum a fost expus pe Vision RS, respectiv 1.5 litri turbo, 150 CP, benzină, și un motor electric. Cu siguranță nu cu performanțele conceptului, dar cu cifre excelente de consum.

Skoda Scala mai aduce o noutate în designul exterior al mașinilor acestei mărci, prin apariția numelui integral SKODA pe portbagaj, în locul logo-ului, aplicat la modelele actuale.

FOTO Skoda a anunțat numele viitorului concurent pentru VW Golf

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
scala
vw
golf
seat
leon
rapid
spaceback