Proiect comun BMW – Daimler în domeniul vehiculelor electrice

Proiect comun BMW – Daimler în domeniul vehiculelor electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2019

BMW și Daimler discută despre dezvoltarea unor platforme de vehicule electrice, pentru economii de 7 miliarde de euro fiecare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW și Daimler discută despre dezvoltarea unor platforme de vehicule destinate automobilelor electrice, care ar putea permite fiecărui grup economii de cel puțin 7 miliarde de euro, potrivit unor publicații germane citate de Reuters și preluate de news.ro. Cei doi producători germani de automobile premium au deja un program comun de achiziții, iar recent au extins alianța lor pentru a include dezvoltarea de sisteme avansate de asistență a șoferilor și servicii de mobilitate.

Discuțiile legate de cooperarea în domeniul platformelor de vehicule ar putea totuși să nu ducă la un rezultat, potrivit publicațiilor Sueddeutsche și Auto Bild. Ambele companii au confirmat discuțiile, care includ împărțirea costurilor de inginerie pentru dezvoltarea auomobilelor autonome, dar BMW și Daimler au refuzat să comenteze dacă această cooperare va include platforme de vehicule integrale.

Directorul financiar al BMW a declarat în noiembrie că este deschis unei colaborări mai extinse cu Daimler, dar că este dificil de identificat oportunități comune în domeniul platformelor de vehicule. Auto Bild a relatat că BMW și Daimler discută dacă să împartă costurile de inginerie pentru automobile de dimensiuni medii și compacte, care urmează să fie ”în primul rând electrice”, dar care au și capacitatea de adaptare a sistemelor de propulsie convenționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
daimler