Renault vrea să majoreze producția modelelor Logan și Sandero în Iran

Renault vrea să majoreze producția modelelor Logan și Sandero în Iran
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2016

Renault vrea să majoreze producția modelelor Logan și Sandero în Iran și să lanseze în acest stat noi linii de producție pentru două modele, inclusiv Renault Kwid, a anunțat joi agenția de presă Fars, transmite site-ul trend.az.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În viitorul apropiat reprezentanții Renault vor veni în Iran pentru a încheia un acord privind înființarea unei societăți mixte cu firma Pars Khodro, principala subsidiară a grupului SAIPA, pentru a-și extinde prezența pe piața iraniană in Iran", a raportat Fars. Agenția nu a precizat care ar fi al doilea model Renault care ar urma să fie fabrica în Iran dar în ianuarie Reuters anunța că producătorul auto francez vrea să introducă modelele Clio și Captur.

Compania auto Renault Pars a inaugurat oficial linia de asamblare a modelului Sandero în septembrie 2015, pentru a produce anual 10.000 de vehicule.

Renault Pars este o societate mixtă deținută de Renault și Industrial Development and Renovation Organization of Iran (IDRO). Înainte de înăsprirea sancțiunilor împotriva Iranului, în 2011, Renault avea o prezență importantă aici, deținând o cotă de piață de aproximativ 10%.

Traficul rutier pe podul Giurgiu se va desfășura cu restricții până pe 28 aprilie CITEȘTE ȘI Traficul rutier pe podul Giurgiu se va desfășura cu restricții până pe 28 aprilie

Și directorul general al alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a anunțat recent că producătorul auto intenționează să aibă o prezență ''mult mai masivă'' în Iran și va căuta mai mulți parteneri pentru reluarea afacerilor în această țară, unde piața auto ar urma să urce cu cel puțin 50%.

Companiile auto importante își pregătesc revenirea pe piața din Iran, după acordul istoric de la Viena privind programul nuclear iranian în schimbul eliminării sancțiunilor.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
logan
sandero