Șeful consiliului angajaților din VW, cercetat penal pentru plăți ilegale încasate de la companie

Șeful consiliului angajaților din VW, cercetat penal pentru plăți ilegale încasate de la companie
scris 13 iun 2019

Procurorii Germania au anunțat oficial că îl cercetează pe Bernd Osterloh, președinte al consiliului angajaților Volkswagen, o structură specifică companiilor germane, paralelă cu sindicatele, care are o putere foarte mare în companie.

Bernd Osterloh este investigat de procurorii germani în același dosar în care este cercetat și Oliver Blume, CEO Porsche, referitor la unele plăți considerate ilegale. Inițial, Osterloh a fost doar martor în acest dosar.

Toyota, cel mai valoros brand auto și în 2019. Doar trei mărci auto în Top 100 global CITEȘTE ȘI Toyota, cel mai valoros brand auto și în 2019. Doar trei mărci auto în Top 100 global

Un purtător de cuvânt al lui Osterloh a declarat că, până acum, președintele consiliului angajaților nu a fost interogat de procurori  în noua calitate, dar că a cerut acces la conținutul dosarului și va răspunde acuzațiilor, fiind nevinovat.

Până acum au fost interogate patru persoane, între care și Osterloh, pentru a se stabili dacă au fost făcute plăți ilegale către unii membri ai consiliului. În urma acestor interogatorii, s-a decis începerea urmăririi penale a lui Osterloh, potrivit anunțului Parchetului din Braunschweig.

Bernd Osterloh este și membru al Consiliului de Administrație al Volkswagen.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vw
consiliul angajatilor vw
bernd osterloh
oliver blume