Toyota ajustează din nou producția, din cauza inundațiilor și crizei de semiconductori, cu perspective de îmbunătățire în lunile următoare

Toyota ajustează din nou producția, din cauza inundațiilor și crizei de semiconductori, cu perspective de îmbunătățire în lunile următoare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 aug 2022

Cel mai mare constructor de automobile din lume, Toyota, a anunțat noi ajustări ale producției, de data aceasta pentru luna august, după ce în luna anterioară reconsiderate în mai multe rânduri producția planificată. Vestea bună este că ajustarea restrânge perioada de suspendare a producției, ceea ce înseamnă că livrările de semiconductori s-au îmbunătățit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota își cere scuze din nou pentru ajustarea producției, „din cauza crizei de de componente rezultate din răspândirea COVID-19”, dar reușește să scurteze perioada de suspendarea a producției anunțată anterior pentru luna august. Chiar și în aceste condiții, japonezii rămân la un volum total de producție de 700.000 de unități, deoarece fenomenele meteo neprevăzute (inundații) au condus la opriri ale unor linii de fabricație din Japonia.

„Am decis să reducem perioada de suspendare programată a producției. Vom utiliza componentele ce trebuiau folosite pe liniile parțial oprite din cauza inundațiilor severe din Prefectura Aichi”, transmite Toyota.

Compania japoneză precizează că rămâne dificilă o previziune pe termen lung, din cauza crizei de semiconductori, însă lasă de înțeles că este posibilă o îmbunătățire a planului de producție din acest. „Vom continua să facem orice efort posibil pentru a livra cât mai multe vehicule clienților la un termen cât mai redus”.

Toyota surclasează Volkswagen CITEȘTE ȘI Toyota surclasează Volkswagen

Suspendarea producției în luna august, care este de obicei cea mai slabă lună a industriei auto, fiind perioada concediilor și, în același timp, utilizată pentru reviziile uzinelor, va avea loc în 18 zile, pentru linia de producție bZ4X, Subaru Solterra și MIRAI, din fabrica Motomachi, și între două și 11 zile în alte cinci uzine japoneze, pe opt linii de producție, pe care sunt asamblate modelele Prius, Corolla, C-HR, Aqua, Lexus, Land Cruiser, RAV4 și unele modele locale.

Toyota a anunțat o scădere de 6 procente a livrărilor în prima jumătate a anului 2022, cu un volum de 5,13 milioane de unități, și o scădere de 3,8% a producției, în același interval, respectiv, 5,1 milioane de vehicule, din care 3,3 milioane de vehicule au fost produse în afara Japoniei. Vânmzările din prima jumătate a anului le-au depășit pe cele ale VW Group, astfel că japonezii își păstrează locul de lider global al industriei auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota productie
criza de semiconductori
toyota vw