VIDEO & FOTO Volvo XC60 a fost lansat oficial pe piața din România. Importatorul estimează venituri de peste 3 milioane de euro de la acest model, în 2017

scris 5 sep 2017

Importatorul Volvo în România, EIT Forum Auto, a anunțat oficial lansarea comercială a celui mai nou SUV al mărcii suedeze pe piața locală. Targetul de vânzări a fost estimat la circa 60 de unități în acest an.

Volvo XC60 a fost prezentat pentru prima dată la Geneva, anul acesta, și a intrat în oferta delaerilor europeni în lunile următoare. XC60 este un crossover construit pe platforma comună a mărcii, fiind primul din seria 60 de când chinezii de la Geely au cumpărat marca Volvo. Este a doua generație a acestui model, care moștenește genele primului crossover XC70, unul dintre pionierii acestei clase.

Volvo XC60 păstrează trăsăturile mărcii, fiind echipat cu cele mai noi tehnologii de securitate, fiind în același timp mai economic, constructorul utilizând de această dată numai motoare în 4 cilindri. În România, vor fi disponibile 5 din motoarele cu care a fost prezentat modelul, respectiv două benzină, două diesel și un hibrid. Toate se bazează pe aceeași cilindree, 2.0 litri, și au puteri de la 190 CP, până la 320 CP. Motorul hibrid are la bază cel mai puternic dintre propulsoarele pe benzină, de 320 CP, la care a fost adăugat un motor electric, ce generează 87 CP.

Jaguar va prezenta volanul cu care pasagerii vor vorbi pentru a da comenzi mașinii CITEȘTE ȘI Jaguar va prezenta volanul cu care pasagerii vor vorbi pentru a da comenzi mașinii

Volvo  XC60 va fi disponibil în trei versiuni de echipare,  Momentum, R Design și Inscription, cea mai accesibilă având un preț de 45.930 Euro. Importatorul a prognozat un volum de circa 60 de unități vândute în acest an, ceea ce reprezintă venituri de circa 3 milioane de euro doar de pe urma lui XC60.

Forum Auto România este unic importator al autoturismelor Volvo în România și are patru dealeri autorizați (doi în București, unul în Constanța și unul în Timișoara). Compania vizează ca până la finalul anului viitor să își lărgească rețeaua de parteneri cu noi dealeri, în Iași, Brașov și Cluj. Anul trecut, EIT Forum Auto a înregistrat o cifră de afaceri de 16,43 milioane de euro, cu 30% peste nivelul din anul anterior. S-au vândut 402 mașini, în creștere cu 25% față de 2015. Cel mai bine vândute modele la nivel local, anul trecut, au fost SUV-urile XC90 cu 115 mașini și XC60 Classic cu 136 de mașini.

VIDEO & FOTO Volvo XC60 a fost lansat oficial pe piața din România. Importatorul estimează venituri de peste 3 milioane de euro de la acest model, în 2017

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
xc60